Τρίτη 6 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
«Απογειώθηκε» στο βάθρο ο Εμμανουήλ Καραλής

Το χάλκινο μετάλλιο στο επί κοντώ κατέκτησε ο Ελληνας πρωταθλητής σε έναν συγκλονιστικό τελικό με παγκόσμιο ρεκόρ από τον Ντουμπλάντις

Eurokinissi

Σε μια μεγάλη επιτυχία για τον ελληνικό στίβο στο επί κοντώ έφθασε χτες ο εκπληκτικός Εμμανουήλ Καραλής, ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο όντας στην τρίτη θέση στον τελικό με καλύτερο άλμα στα 5,90 μ., σε έναν συγκλονιστικό τελικό με παγκόσμιο ρεκόρ. Αυτό είναι το πρώτο Ολυμπιακό μετάλλιο στην καριέρα του νεαρού άλτη καθώς και το δεύτερο για την Ελλάδα στο αγώνισμα των ανδρών μετά το χάλκινο του Χρήστου Ρουμπάνη στη Μελβούρνη το 1956.

Σε έναν συναρπαστικό τελικό ο Εμμανουήλ Καραλής, με τη φόρα των φετινών εκπληκτικών εμφανίσεων, κάνοντας έναν άψογο αγώνα, ξεπέρασε με την πρώτη τα 5,80, 5,85, 5,90 μ., ενώ είχε μια αποτυχημένη στα 5,95 μ., προσπάθησε δε ανεπιτυχώς και στα 6 μ. αφού πρακτικά είχε εξασφαλίσει το βάθρο. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε το σπουδαίο όνομα του αγωνίσματος Σουηδός Ντουμπλάντις με παγκόσμιο ρεκόρ στα 6,25 μ. ενώ προηγουμένως είχε σημειώσει και Ολυμπιακό ρεκόρ (6,10). Το ασημένιο ο Αμερικανός Σαμ Κέντρικς με 5.95 μ.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών συνεπής στο ραντεβού της με έναν ακόμη τελικό ήταν στο Παρίσι η Κατερίνα Στεφανίδη που προκρίθηκε άνετα με άλμα στα 4,55 μ. Σπουδαία επιτυχία και για την ...πρωτάρα στη διοργάνωση Αριάδνη Αδαμοπούλου, που προκρίθηκε με 5,40 μ. Αντίθετα αποκλείστηκε η Ελένη Πόλακ που έμεινε στα χαμηλά (4,20).

Την 9η θέση στον τελικό του ύψους κατέλαβε η Τατιάνα Γκούσιν με καλύτερο άλμα στα 1,86 μ. Η παρουσία της Ελληνίδας αθλήτριας θεωρείται επιτυχημένη. Το χρυσό κατέκτησε η Ουκρανή Ματσούκιν (2 μ.), δεύτερη ήταν η Αυστραλή Ολίσι (2 μ. αλλά με χειρότερες προσπάθειες) και τρίτη η επίσης Ουκρανή Γερασένκο (1,95 μ.).

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης κατέλαβε τη 12η θέση στη σφυροβολία με καλύτερη βολή στα 73,34 μέτρα. Το χρυσό πήρε ο Καναδός Κάτσμπερ (84,12), το ασημένιο ο Ούγγρος Χαλάζ (79,97) και το χάλκινο ο Ουκρανός Κοχάν (79,39).

Στα ημιτελικά των 200 μ. ολοκληρώθηκε η πρώτη παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες για την Πολυνίκη Εμμανουηλίδου. Η νεαρή σπρίντερ τερμάτισε στην 8η θέση στη σειρά της με 23.18.

ΠΟΛΟ: Με εντυπωσιακή νίκη επί της δευτεραθλήτριας κόσμου Ιταλίας με 9-8 η Εθνική ανδρών του πόλο κατάφερε να πάρει την πρωτιά στον όμιλό της. Πλέον η Εθνική που είχε ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει τη Σερβία.

ΣΚΟΠΟΛΟΒΗ: Σπουδαία εμφάνιση που την έφερε στην 5η θέση στο τελικό του σκιτ γυναικών στη σκοποβολή έκανε η Εμμανουέλα Κατζουράκη έχοντας απολογισμό 23/30 πόντους.

ΙΠΠΑΣΙΑ: Η Ιόλη Μυτιληναίου κατέλαβε την 47η θέση στα προκριματικά της υπερπήδησης εμποδίων στην ιππασία και δεν μπόρεσε να προκριθεί στον τελικό.

Θετικό δείγμα ανακοίνωσε η ΕΟΕ

Με χτεσινή της ανακοίνωση η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή γνωστοποίησε πως βάσει ενημέρωσής της από το ΕΟΚΑ βρέθηκε θετικό δείγμα μέλους της Ολυμπιακής Ομάδας στο Παρίσι σε αντιντόπινγκ έλεγχο. Οπως διευκρίνισε η ΕΟΕ, άμεσα επιβλήθηκε προσωρινός αποκλεισμός του συγκεκριμένου ατόμου ενώ ζητήθηκε και η αποχώρησή του από το Ολυμπιακό Χωριό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ