Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
50ό ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Σε πορεία κορύφωσης οι εκδηλώσεις

«Γράφουμε Ιστορία, αλλάζουμε τον κόσμο - Το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός!». Το σύνθημα του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» «ταξιδεύει» σε όλη τη χώρα, με τις εκδηλώσεις του να κορυφώνονται στις 18 - 19 - 20 - 21 Σεπτέμβρη στην Αθήνα, στον χώρο του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης».

Το επόμενο διάστημα συνεχίζονται οι εκδηλώσεις σε μεγάλες πόλεις και νησιά, ενώ ήδη ανακοινώνονται πλευρές του πλούσιου προγράμματος του κεντρικού τετραημέρου στην Αθήνα.

Στις 7 Σεπτέμβρη στου Ζωγράφου

Στο μεταξύ, η ζωντανή αναδρομή του Φεστιβάλ στα σημεία της Αττικής που φιλοξένησαν τις εκδηλώσεις του αυτά τα 50 χρόνια, ολοκληρώνεται με εκδήλωση στο γήπεδο Ζωγράφου, εκεί που πραγματοποιήθηκε το 1ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», το 1975, εκεί που ξεκίνησαν όλα.

Στη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί εκεί το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ την περίοδο 1972 - 1979.

Θα παρουσιαστεί σε Α' προβολή το ντοκιμαντέρ του ΚΣ της ΚΝΕ με αφορμή το 50ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Ενα ντοκιμαντέρ που φωτίζει την ιστορία του Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή», γνωστές και άγνωστες πτυχές του «ταξιδιού» του στον χρόνο, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα, μέσα από διηγήσεις και αναμνήσεις μερικών από όσους έζησαν τη γέννησή του και όσων συνεχίζουν να χτίζουν την κόκκινη πολιτεία κάθε χρόνο μέχρι και σήμερα.

Συμμετέχουν οι διατελέσαντες Γραμματείς του ΚΣ της ΚΝΕ (με χρονολογική σειρά): Δημήτρης Γόντικας, Σπύρος Χαλβατζής, Νίκος Σοφιανός, Θέμης Γκιώνης, Γιάννης Πρωτούλης, Θοδωρής Χιώνης, Νίκος Αμπατιέλος, Θοδωρής Κωτσαντής.

Ακόμη συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά) οι εξής: Ιωάννα Καρυστιάνη, Φώντας Λάδης, Αλέξανδρος Λαμπρίδης, Εύα Μελά, Γιώργος Μπαγιαρτάκης, Νατάσσα Μποφίλιου, Σταμάτης Νικολάου, Θύμιος Παπαδόπουλος, Μίλτος Πασχαλίδης, Θανάσης Σκαμνάκης, Κώστας Χατζάρας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα κλείσει με συναυλία με το συγκρότημα «Ταμπούρι», που σημάδεψε με τα πολιτικά και αντάρτικα τραγούδια του τα πρώτα Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ