Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
«Μικροί και μεγάλοι γινόμαστε "ένα" και σχεδιάζουμε τον κόσμο»

Ενα πρόγραμμα γεμάτο δημιουργία και διασκέδαση στον Παιδότοπο του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»

«Ας δώσουμε τον κόσμο στα παιδιά

να μάθει έστω και για μια μέρα ο κόσμος τη φιλία»

«Μικροί και μεγάλοι γινόμαστε "ένα" και σχεδιάζουμε τον κόσμο», στον Παιδότοπο, το μέρος συνάντησης των παιδιών και των νέων γονιών, που θα λειτουργήσει τις τέσσερις μέρες του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στο πάρκο Τρίτση στο Ιλιον. Με πρόγραμμα πλούσιο, ψυχαγωγικό, που καλλιεργεί τη συλλογικότητα, την αγάπη για τη γνώση, τη δημιουργία και την ανακάλυψη, με αξιόλογες παραστάσεις, υπόσχεται αξέχαστες στιγμές για τους μικρούς επισκέπτες. Αναλυτικά οι δραστηριότητες ανά μέρα έχουν ως εξής:

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου

19.00 «Μικροί αρχαιολόγοι» - εκπαιδευτικό εργαστήρι

20.00 Μία παράσταση μαγείας για μικρούς και μεγάλους με τον μάγο Τριστάν.

20.30 Παράσταση Καραγκιόζη από το θέατρο σκιών του Θανάση Λιούνη.

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου

18.30 «Μικροί αρχαιολόγοι» - εκπαιδευτικό εργαστήρι

19.00«Ο μαγικός κόσμος της σαπουνόφουσκας». Παράσταση με μικρές, μεγάλες και τεράστιες σαπουνόφουσκες από την «Fundastick Performing Arts».

20.00 Ψέματα ή αλήθεια; Ετσι είν' τα παραμύθια! - Αφήγηση παραμυθιών για μεγάλους και μικρούς από τον Ελληνοκουβανικό Σύνδεσμο Φιλίας και Αλληλεγγύης


Τρία λαϊκά παραμύθια της Κούβας και δύο στιγμιότυπα από την Επανάσταση, σαν παραμύθια! Με ζωντανή μουσική και τραγούδια!

Αφήγηση παραμυθιών: Ανεζούλα Κατσιμπίρη. Επιμέλεια κειμένων και αφήγηση ιστοριών της Επανάστασης: Σαπφώ Διαμάντη. Μουσική και τραγούδια από μέλη του συγκροτήματος της ΣΕΑΑΝ.

21.00 Παράσταση θεάτρου μαριονέτας από τον Χρήστο Τζίκα

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου

18.30 Δημιουργούμε τον κόσμο που ονειρευόμαστε μέσα από τα μάτια των παιδιών.

19.00 «Εργαστήρι Ζογκλέρ» από την «Fundastick Performing Arts».

20.00 «Τα καινούρια ρούχα του Αυτοκράτορα» - Παράσταση από το Θέατρο Κούκλας της Ιρίνα Μπόικο «White Puppet»

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου

19.00 Κουκλοθεατρική παράσταση «Ο Μάλο και ο θησαυρός του βυθού» από την Animagnet.

21.30 «Μια περιπέτεια για τον Ρωμαίο» της Μαρίας Παπαγιάννη με τη μουσική και τα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου! (για παιδιά από 2,5 έως 10 ετών). Να μένεις σε μια ποντικότρυπα δίπλα στη σκηνή του θεάτρου και να μην έχεις δει ποτέ σου παράσταση. Γίνεται; Ο Ρωμαίος δεν αντέχει άλλο. Κι ας λένε οι γονείς του ότι είναι μικρός ακόμα. Αυτός θέλει πολύ, τόσο πολύ, που θα τα καταφέρει. Κι έτσι όταν όλοι κοιμούνται, θα ξεκινήσει την εξερεύνηση. Θα συναντήσει άραγε τη μαγεία του θεάτρου; Στον δρόμο του θα κάνει πολλούς καινούργιους φίλους, τον διευθυντή σκηνής, το τρίτο κουδούνι, τον σκηνοθέτη, το φως και τα κουστούμια. Απ' όλους κάτι θα μάθει κι όλοι θα τον βοηθήσουν στον σπουδαιότερο ρόλο της ζωής του. Να σώσει την αγαπημένη του Ιουλία από μια συμμορία αρουραίων που μασουλάνε τα κουστούμια στα υπόγεια του θεάτρου.

Ο Διευθυντής σκηνής, το Τρίτο Κουδούνι, το Φως, ο Σκηνοθέτης, τα Σκηνικά, τα Κοστούμια, γίνονται οδηγοί του μικρού Ρωμαίου που ανακαλύπτει για πρώτη φορά τον μαγικό κόσμο του θεάτρου. Χειροποίητες κούκλες φτιαγμένες από χαρτοπολτό και ύφασμα, κούκλες μαρότ, άμεσης κίνησης, ανθρωπίνων διαστάσεων, μάπετ ζωντανεύουν μια τρυφερή ιστορία. Στο τέλος της μεγάλης περιπέτειας ο Ρωμαίος θα γνωρίσει τη μαγεία του θεάτρου, τη χαρά της συνεργασίας και της φιλίας. Ολοι μαζί θα καταφέρουν να φέρουν τα πάνω κάτω.

Συγγραφέας: Μαρία Παπαγιάννη

Διασκευή - Σκηνοθεσία - Σχεδιασμός κούκλας - κουστουμιών - σκηνικών: Μαρία Παπαγεωργίου και Σπυριδούλα Παπαγεωργίου

Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος

Χορογραφίες: Δήμητρα Κρητικίδη

Φωτισμοί: Αλέξανδρος Πολιτάκης

Ηχοληψία: Γεωργία Ηλιοπούλου

Παίζουν: Μαρία Παπαγεωργίου και Σπυριδούλα Παπαγεωργίου

  • Ολες τις μέρες, οι επισκέπτες του Παιδότοπου θα μπορούν να συμμετάσχουν σε χειροτεχνίες - κατασκευές με θέμα τη φιλία των λαών, face painting και καλλιτεχνικό εργαστήρι κούκλας με την Ιρίνα Μπόικο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ