Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
47o ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ
Διεθνείς συμμετοχές στα διαγωνιστικά προγράμματα

H 47η διοργάνωση του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας φέτος διεξάγεται από τις 2 μέχρι και τις 8 Σεπτεμβρίου στην πόλη της Δράμας. Το 47ο DISFF θα προβάλλει συνολικά 62 ελληνικές ταινίες σε όλα τα διαγωνιστικά του τμήματα (Εθνικό, Εθνικό Σπουδαστικό, Διεθνές Διαγωνιστικό, Διεθνές Σπουδαστικό, Animation, Green και Kiddo), οι οποίες θα παρουσιαστούν σε εθνική και παγκόσμια πρεμιέρα. Από το Φεστιβάλ ανακοινώθηκαν οι μικρού μήκους ταινίες που θα διαγωνιστούν φέτος διεθνώς στα προγράμματά του.

Ειδικότερα, το Διεθνές Τμήμα του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας περιλαμβάνει 27 ταινίες από 21 χώρες. Εστιάζει σε ιστορίες ενηλικίωσης νέων και εφήβων, καθώς και στην ενσωμάτωσή τους στον σύγχρονο κόσμο που αλλάζει ραγδαία, τόσο στην υλική όσο και στην εικονική πραγματικότητα. Επίσης, επικεντρώνεται στην ολοένα αυξανόμενη ταξικότητα που στερεί από ανθρώπους όλων των ηλικιών μια ανθρώπινη διαβίωση, καταδικάζοντάς τους σε μια ατέρμονη μάχη επιβίωσης που δοκιμάζει τις ανθρώπινες συμπεριφορές τους.

Οι 27 ταινίες προέρχονται από τις εξής χώρες: Κολομβία, Γαλλία, Αϊτή, Εσθονία, Σουηδία, Κοσσυφοπέδιο, Λίβανος, Φιλιππίνες, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Καναδάς, Ιράν, Βέλγιο, ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία, Φινλανδία, Κίνα, Ολλανδία, Περού και Ελλάδα. Πολλές από αυτές θα κάνουν την παγκόσμια πρεμιέρα τους στο φεστιβάλ, ενώ άλλες έχουν ήδη αποσπάσει αναγνώριση σε κορυφαία διεθνή φεστιβάλ.

Στο Διεθνές Σπουδαστικό Τμήμα του Φεστιβάλ θα προβληθούν 13 ταινίες νέων καλλιτεχνών στη θεματική «Ανθρώπινες Σχέσεις και η Θάλασσα».

Στην 4η χρονιά διεξαγωγής του, το διεθνές διαγωνιστικό πρόγραμμα Short and Green αποτελείται από 15 ταινίες, από τις οποίες οι 5 ταινίες animation, οι 5 ντοκιμαντέρ και οι 5 ταινίες μυθοπλασίας.

Στο διαγωνιστικό τμήμα του Kiddo, που απευθύνεται σε δημιουργούς για ταινίες για παιδιά και εφήβους με σύγχρονες θεματικές, συμμετέχουν 17 ταινίες από πολλές χώρες με 2 ελληνικές συμμετοχές.

Στο πρόγραμμα animation συμμετέχουν 23 ταινίες. Οπως επισημαίνεται, στη φετινή διοργάνωση σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχών υποβολής στο πρόγραμμα του animation, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης τάσης αύξησης των συμμετοχών σε όλα τα προγράμματα του φεστιβάλ. Παρατηρήθηκε ωστόσο υψηλή ποιότητα στις ταινίες που υποβλήθηκαν, τόσο τεχνικά όσο και αφηγηματικά, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως φέτος υπήρξε σημαντική αύξηση των ελληνικών ταινιών animation με πληθώρα τεχνικών και εξαιρετική ποιότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ