Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ANIMASYROS
Φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων

Το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων επιστρέφει για 17η χρονιά, στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, από τις 23 έως τις 29 Σεπτέμβρη.

Η αυλαία του φετινού ANIMASYROS powered by ΔΕΗ ανοίγει με την πολυβραβευμένη «Sultana's Dream» της Isabel Herguera, συμπαραγωγής Γερμανίας και Ισπανίας, παρουσία της σκηνοθέτιδας.

Η κύρια θεματική της φετινής διοργάνωσης, «Αφρική: Μια Ηπειρος Κινουμένων Σχεδίων», είναι αφιερωμένη στη σύγχρονη αφρικανική δημιουργία και παραγωγή κινουμένων σχεδίων και διατρέχει όλους τους πυλώνες του Φεστιβάλ. Στο πλαίσιο αυτό θα προβληθούν ταινίες σημαντικών Ευρωπαίων δημιουργών που αποτίουν φόρο τιμής στην Αφρική και την ιστορία της, ανάμεσα στις οποίες «Ο Φαραώ, ο κλέφτης και η πριγκίπισσα» του θρυλικού Michel Ocelot.

Στα highlights των φετινών προβολών μεγάλου μήκους η βραβευμένη με Οσκαρ ταινία του Hayao Miyazaki «Το Αγόρι και ο Ερωδιός» και «Οι Χωρικοί» της υποψήφιας για Οσκαρ δημιουργού του «Loving Vincent» Dorota Kobiela. Συμπεριλαμβάνεται ακόμη η πολυβραβευμένη ταινία επιστημονικής φαντασίας «White Plastic Sky» των Tibor Banοczki και Sarolta Szabο.

Τα εκπαιδευτικά εργαστήρια, ένας από τους βασικούς πυλώνες του ANIMASYROS, φέτος αντλούν έμπνευση από την κεντρική θεματική του Φεστιβάλ. Μαζί με αναγνωρισμένους καλλιτέχνες και επαγγελματίες, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν αφρικανικές μάσκες, να ζωντανέψουν εξωτικά ζώα της αφρικανικής σαβάνας και να μεταφερθούν με τον πιο συναρπαστικό τρόπο στις τροπικές ζώνες και στα ερημικά τοπία της γειτονικής μας ηπείρου.

Ακόμη, για πρώτη φορά φέτος, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος του ANIMASYROS powered by ΔΕΗ, θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο εντατικό hands-on workshop που απευθύνεται αποκλειστικά σε φοιτητές animation/multimedia και νέους επαγγελματίες, αφιερωμένο στη συγγραφή σεναρίων και το storyboarding, με εισηγητές την υποψήφια για Οσκαρ Joanna Quinn και τον σταθερό συνεργάτη της Les Mills.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ