Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΘΕΑΤΡΟ «ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ»
«Απόψε το σχεδιάζουμε»

Συνεχίζονται και τη βδομάδα του Δεκαπενταύγουστου οι παραστάσεις της «αστυνομικής» κωμωδίας «Απόψε το Σχεδιάζουμε» του Αγγελου Πυριόχου, σε σκηνοθεσία Αγγελικής Ξένου.

Η καλοκαιρινή παραγωγή του θεάτρου «Από Κοινού» παρουσιάζεται στη δροσερή αυλή του κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21.15 (Ευπατρίδων 4, Γκάζι, μετρό Κεραμεικός).

Ενα θεατρικό μπουλούκι ξεμένει από θίασο και θεατές σε επαρχιακή πόλη. Ο θιασάρχης και η φιλόδοξη πρωταγωνίστρια ανεβάζουν την «Οπερα της Πεντάρας» για δύο, και μετά τη θριαμβευτική αποτυχία δεν έχουν χρήματα ούτε για φαγητό! Τότε εμφανίζεται η Μανόν. Ιδιοκτήτρια στούντιο, κοινώς οίκου σεξουαλικών ανακουφίσεων. Εχει γράψει τις δραστηριότητές της και τους προτείνει να χρηματοδοτήσει παράσταση με τον όρο να είναι πρωταγωνίστρια. Θεωρεί πως η μαντάμ Παρί από τα «Κόκκινα Φανάρια» ωχριά μπροστά στα δικά της φανάρια. Οι απελπισμένοι καλλιτέχνες δέχονται. Πρέπει όμως να κρατήσουν τα προσχήματα. Προσπαθούν να προσαρμόσουν το απροσάρμοστο κείμενο μέσα από Τσέχωφ και Σαίξπηρ. Μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες καταλήγουν στο να παίξει ο καθένας ό,τι θέλει. Η πρεμιέρα καθυστερεί. Ο θιασάρχης και η πρωταγωνίστρια αποφασίζουν να δολοφονήσουν την επί χρήμασι και συγχρόνως έρχονται σε συμφωνία πάντα με την επί χρήμασι να δολοφονηθεί είτε ο ένας είτε η άλλη στη διάρκεια της παράστασης. Ποιας παράστασης; Ποιου έργου; Ποιος θα είναι ο δολοφόνος; Μα είναι απλό. Θα σχεδιαστεί επί σκηνής! Εξ ου και ο τίτλος: Απόψε το σχεδιάζουμε.

Οι συντελεστές της παράστασης

Συγγραφέας: Αγγελος Πυριόχος

Σκηνοθεσία: Αγγελική Ξένου

Παίζουν (με σειρά αρχαιότητας): Ελένη Γερασιμίδου, Αντώνης Ξένος, Αγγελική Ξένου

Εικαστική - μουσική επιμέλεια: Από Κοινού

Φωτογραφίες - Γραφιστικά - Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Κωνσταντίνος Καραγάνης

  • Παραστάσεις: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21.15

Τιμές εισιτηρίων: Την Πέμπτη γενική είσοδος 12 ευρώ. Παρασκευή - Σάββατο: κανονικό 14 ευρώ, μειωμένο 10 ευρώ (ΑμεΑ, Φοιτ., Ανεργ. 65+)

Ηλεκτρονική προπώληση: https://www.more.com/theater/apopse-to-sxediazoume-tou-aggelou-pyrioxou/

Πληροφορίες-κρατήσεις: 211 4057249


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ