Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ
50ό ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Συνεχίζονται οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις

Στην Ικαρία στις 12 Αυγούστου, με κεντρικό ομιλητή τον Θ. Γκιώνη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Στον «κόκκινο βράχο», την Ικαρία, κάνει στάση το 50ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» τη Δευτέρα 12 Αυγούστου. Με το σύνθημά του, «Γράφουμε ιστορία, αλλάζουμε τον κόσμο, το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός», στέλνει το μαχητικό και αισιόδοξο μήνυμα ότι οι λαοί δεν έχουν πει ακόμα την τελευταία τους λέξη. Αυτό το μήνυμα έδωσε και ο λαός της Ικαρίας στις ευρωεκλογές, όπου για μια ακόμα φορά ανέδειξε το ΚΚΕ σε 1η δύναμη στο νησί με ποσοστό 41%.

«Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο νησί δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό ώστε τη Δευτέρα 12 Αυγούστου ο Προφήτης Ηλίας στις Ράχες να γίνει σημείο συνάντησης για εκατοντάδες λαού και νεολαίας που δεν "βολεύονται" στα σκοτάδια, που άναψαν με τον αγώνα, τη σκέψη και τη στάση τους νέες σπίθες αγώνα», αναφέρεται στο κάλεσμα. Το πρόγραμμα ξεκινάει στις 21.00 και περιλαμβάνει:

-- Ομιλία από τον Θέμη Γκιώνη, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

-- Συναυλία με τον Εισβολέα full band

-- Λαϊκό γλέντι με τους Νίκο Φάκαρο και Musicaroi

Στον χώρο θα υπάρχουν επίσης θεματική έκθεση, βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής», γωνιά σκακιού, χώρος του «κόκκινου Αερόστατου» για τους μικρούς επισκέπτες του Φεστιβάλ.

Το φετινό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην Ικαρία θα είναι αφιερωμένο στην Αθηνά Ζύμαρη, την συντρόφισσα, δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη» με καταγωγή από την Ικαρία, που «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή πριν από λίγες μέρες. Ως ελάχιστο φόρο τιμής, με την υπόσχεση ότι «θα το κάνουμε ακόμα μεγαλύτερο για εκείνην, αναπληρώνοντας το μεγάλο κενό της».

Αλλες εκδηλώσεις
  • Στη Ναύπακτο, στην πλαζ, σήμερα, Παρασκευή 9 Αυγούστου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει hip hop συναυλία με τον «Materialist», ομιλία από τον Τίμο Παπανικολάου, μέλος της ΕΟΕ της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας και του ΤΓ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, και έντεχνο λαϊκό γλέντι με τους Σταύρο Ναθαναήλ (κιθάρα - τραγούδι), Γιώργο Αγγελόπουλο (κιθάρα - τραγούδι), Παναγιώτη Μαρκόπουλο (μπουζούκι). Στον χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργούν βιβλιοπωλείο των εκδόσεων «Σύγχρονη Εποχή» και έκθεση ζωγραφικής από τοπικούς καλλιτέχνες.
  • Στο Λιτόχωρο, αύριο, Σάββατο 10 Αυγούστου, στο Ανοιχτό Αμφιθέατρο, με ομιλητή τον Γιάννη Βασιλειάδη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Στη Θάσο, αύριο, Σάββατο, στις Αποθήκες Μεταλλείων στις 20.30. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεγάλη πολιτική ομιλία από τον Γρηγόρη Κλιγκόπουλο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, αφιέρωμα στην ελληνική μελοποιημένη ποίηση από το Μουσικό Εργαστήρι Θάσου και στη συνέχεια λαϊκό γλέντι με τα «Καρντάσια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ