Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΚΡΗΤΗΣ
Επιτακτικά τα θέματα της σχολικής στέγης

Χωρίς να δοθεί ουσιαστική απάντηση για το οξυμένο ζήτημα της σχολικής στέγης και με ανάδειξη των σοβαρών ευθυνών της περιφερειακής αρχής για το ζήτημα, συζητήθηκε Επερώτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κρήτης στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο.

«Πέρα από κάποια έργα από το προηγούμενο ΠΕΠ, τίποτα ουσιαστικό δεν απάντησε και στάθηκε με αμηχανία απέναντι σε όλα τα ζητήματα που έβαλε ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Κρήτης, Αλέκος Μαρινάκης, ο οποίος έφερε συγκεκριμένα παραδείγματα και από τους 4 νομούς για την απαράδεκτη κατάσταση της σχολικής στέγης στην Κρήτη, τονίζοντας ταυτόχρονα την αιτία, δηλαδή ότι τα σχολεία μπαίνουν στο ζύγι, αποτιμώνται με την πολιτική που υπολογίζει τις λαϊκές ανάγκες με κριτήριο κόστη και οφέλη», σημειώνει σχετικά η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ο Αλέκος Μαρινάκης κάλεσε την περιφερειακή αρχή να αξιοποιήσει σημαντικό τμήμα από το νέο ΕΣΠΑ, για να χρηματοδοτήσει τις σχολικές υποδομές.

Να διεκδικήσει αύξηση χρηματοδότησης από την κυβέρνηση για τα προβλήματα σχολικής στέγης, για νέες σχολικές υποδομές και βελτίωση των υπαρχόντων.

Να φέρει σχέδιο για την απαράδεκτη κτιριακή κατάσταση των υποδομών για τους μαθητές της Ειδικής Αγωγής.

Να ξεκαθαρίσει τι θα απογίνει με τα σχολεία της Κισσάμου, στο σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι και για όλα τα σχολεία της Κρήτης.

Τόνισε την ανάγκη αντισεισμικής θωράκισης και υπενθύμισε ότι υπάρχουν σχολεία που κρίθηκαν ακατάλληλα λόγω σεισμού από το ...μακρινό 2012 και οι μαθητές από τότε μέχρι και σήμερα στεγάζονται σε προκάτ αίθουσες, όπως στη Γαλιά του δήμου Φαιστού.

«Κυβερνήσεις και Περιφέρεια δεν πήραν μέτρα όλα αυτά τα χρόνια, γιατί δεν είναι πολιτική προτεραιότητα η ανέγερση σχολικών μονάδων, με αντισεισμική - αντιπλημμυρική - αντιπυρική θωράκιση, η συνεχής συντήρησή τους, οι μορφωτικές ανάγκες, η ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών», τονίστηκε εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κρήτης και ο επικεφαλής της αναφέρθηκε στα αιτήματα του εκπαιδευτικού, μαθητικού και γονεϊκού κινήματος ενάντια στις υποβαθμίσεις σχολείων, για μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών, αραίωση μαθητών και δημιουργία ολιγομελών τάξεων, πρόσληψη μόνιμων καθαριστριών για κάλυψη όλου του ωραρίου λειτουργίας των σχολείων, κατάργηση του ορίου χιλιομετρικής απόστασης για τη μεταφορά των μαθητών, αύξηση των κονδυλίων για τη μεταφορά, κ.λπ. Οπως τόνισε, «είναι ελπιδοφόροι οι αγώνες, οι κινητοποιήσεις, σε όλη την Κρήτη, γονιών, εκπαιδευτικών, μαθητών και φοιτητών, που διεκδικούν το δικαίωμα στη μόρφωση, διεκδικούν ασφαλείς και σύγχρονες κτιριακές υποδομές, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, υψηλού επιπέδου Παιδεία, χωρίς καμία ιδιωτική και επιχειρηματική δράση», εκφράζοντας τη στήριξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε αυτούς τους αγώνες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανέδειξε τις πραγματικές ανάγκες για σύγχρονη σχολική στέγη (2024-09-10 00:00:00.0)
Αγωνιστικό ραντεβού την Τετάρτη στο υπουργείο Παιδείας ενάντια στις συγχωνεύσεις (2024-08-30 00:00:00.0)
Για άλλη μια φορά απαίτησαν να μην κλείσει καμία σχολική μονάδα! (2024-01-23 00:00:00.0)
47 σχολεία έχουν χτιστεί πριν τον αντισεισμικό κανονισμό του 1984! (2023-08-17 00:00:00.0)
Nα προχωρήσει άμεσα η αποκατάσταση του Καπετανάκειου Σχολείου (2016-12-21 00:00:00.0)
Κίνδυνος για τους μαθητές (2015-12-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ