Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ
2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Με μεγάλη ανταπόκριση σκηνοθετών - δημιουργών

Το 2ο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, που διοργανώνει η Επιτροπή Πολιτισμού του ΚΣ της ΚΝΕ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», εξελίσσεται ακριβώς σε ό,τι περιέγραψε στο κάλεσμά της: Μια μεγάλη πολιτιστική γιορτή του τολμηρού, του ριζοσπαστικού, του νέου καλλιτεχνικού έργου!

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 13 και 14 Σεπτέμβρη, με ενότητες προβολών ανά κινηματογραφικό είδος. Η περίοδος συμμετοχής ολοκληρώθηκε με περισσότερες από 100 ταινίες μικρού μήκους να συγκεντρώνονται και την τελική επιλογή όσων θα μπορέσουν να παρουσιαστούν στις διήμερες εκδηλώσεις να αναδεικνύεται σε ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση! Κάθε ταινία που κατατέθηκε έχει τη δική της ξεχωριστή σημασία, ενώ θα γίνει προσπάθεια όσες παρουσιαστούν να αντιπροσωπεύουν με τον καλύτερο τρόπο τη σύνθεση των δημιουργών, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της ΚΝΕ, όπως σπουδαστές από ανάλογες Σχολές και Τμήματα, νέοι δημιουργοί που ξεκινούν την πορεία τους, δραστήριοι σκηνοθέτες με έργο αναγνωρισμένο σε διεθνείς κινηματογραφικές διοργανώσεις και Φεστιβάλ.

Παράλληλα, προετοιμάζονται οι εκδηλώσεις που θα πλαισιώσουν τις προβολές ταινιών και τις δύο μέρες με στόχο να δοθεί βήμα διαλόγου ανάμεσα στο κοινό και τους σκηνοθέτες με τη συμμετοχή και αναγνωρισμένων δημιουργών, που οπωσδήποτε η στάση και το κινηματογραφικό τους βλέμμα όχι μόνο δεν αποστρέφονται την πραγματικότητα των πολλών, αλλά αντίθετα είναι προσανατολισμένα σε αυτήν.

Ενας από αυτούς θα είναι και ο Emir Kusturica, ο μεγαλύτερος - κατά γενική ομολογία - εν ζωή σκηνοθέτης των Βαλκανίων, που αποδεχόμενος την πρόσκληση της ΚΝΕ θα τιμήσει με την παρουσία και τη συμμετοχή του το 2ο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους! Η πρόσκληση στον μεγάλο Σέρβο σκηνοθέτη, αλλά και η ανταπόκρισή του σε ένα διαφορετικό Φεστιβάλ κινηματογράφου, σε ένα Φεστιβάλ διεκδίκησης εντός και εκτός της κινηματογραφικής αίθουσας, δεν προκαλεί έκπληξη, αφού, όπως δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του στον «Ριζοσπάστη», τον Δεκέμβρη του 2023, «οι αληθινοί καλλιτέχνες στέκονται πάντα στο πλευρό του δίκιου και της αλήθειας... Οσο για εμένα... πάντα αισθάνομαι σαν το κερί που καίει σκορπώντας φως για τους ανθρώπους που είναι γύρω του, όπως εσείς άλλωστε...».

Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα των διήμερων εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ