Τετάρτη 21 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Nα προχωρήσει άμεσα η αποκατάσταση του Καπετανάκειου Σχολείου

Συζητήθηκε στη Βουλή η σχετική Ερώτηση του ΚΚΕ

Οκτώ χρόνια βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση το ιστορικό κτίριο που στεγάζει το 1ο ΓΕΛ και το 1ο Γυμνάσιο Ηρακλείου
Οκτώ χρόνια βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση το ιστορικό κτίριο που στεγάζει το 1ο ΓΕΛ και το 1ο Γυμνάσιο Ηρακλείου
Να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να ξεκινήσουν επιτέλους οι εργασίες αποκατάστασης του Καπετανάκειου, του ιστορικού κτιρίου που στεγάζει το 1ο ΓΕΛ και το 1ο Γυμνάσιο στο Ηράκλειο, ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μαν. Συντυχάκης κατά την προχτεσινή συζήτηση στη Βουλή Επίκαιρης Ερώτησης του ΚΚΕ για το θέμα.

Ο βουλευτής περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Καπετανάκειο, με το κτίριο να παραμένει γιαπί εδώ και 8 χρόνια, με τις εργασίες αποκατάστασης να έχουν σταματήσει, τους μαθητές να κάνουν μάθημα σε κοντέινερ στις ακρώρειες του Τείχους του Χάνδακα, σε απαράδεκτες συνθήκες, με κινδύνους για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.

Αναφέρθηκε στα γραφειοκρατικά εμπόδια και κωλύματα που δεν επιτρέπουν όλα αυτά τα χρόνια την ολοκλήρωση του έργου και τις μεταθέσεις ευθυνών από υπουργείο σε υπουργείο, στην Περιφέρεια, στο Δήμο, σημειώνοντας πως για μια σειρά από έργα τα οποία εντάχθηκαν στο νέο ΠΕΠ Κρήτης (2015 - 2020) έχουν παγώσει οι διαδικασίες δημοπράτησης, λόγω του ότι δεν έχουν εκδοθεί τα νέα πρότυπα τευχών δημοπράτησης, με ευθύνη της κυβέρνησης. Σχολιάζοντας αυτές τις καθυστερήσεις για ένα έργο σημαντικό για την εκπαίδευση των παιδιών επισήμανε πως την ίδια στιγμή, παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει ως προτεραιότητα τη fast track εξυπηρέτηση έργων του μεγάλου κεφαλαίου, όπως άλλωστε έκαναν και προηγούμενες κυβερνήσεις.

«Εχετε δίκιο» απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης για το γεγονός ότι μετά από οκτώ χρόνια το σχολείο λειτουργεί σε απαράδεκτες συνθήκες και ανέφερε πως αρμόδια διαχειριστική αρχή του έργου είναι η Περιφέρεια Κρήτης, προσθέτοντας πως το υπουργείο έχει στείλει τη λίστα ελέγχου για την προέγκριση του έργου αυτές τις μέρες.

Στη δευτερολογία του, ο Μαν. Συντυχάκης ανέφερε ότι ενώ το υπουργείο λέει πως έστειλε τη λίστα ελέγχου, η Περιφέρεια Κρήτης δήλωνε πως δεν έχει λάβει το έγγραφο και ζήτησε να σταλεί άμεσα, προκειμένου να μη συνεχιστεί ο εμπαιγμός σε βάρος μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του ΚΚΕ για σχολική στέγη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση, ενίσχυση, αντισεισμική προστασία των σχολικών μονάδων στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ