Τετάρτη 21 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΚΕΘΕΑ
Νέοι άνθρωποι βγαίνουν «καθαροί» στη ζωή

Αν και δύσκολοι καιροί, 137 νέοι άνθρωποι απ' όλη την Ελλάδα γιόρτασαν, σε μια συγκινητική εκδήλωση, την περασμένη Κυριακή, τη δικαίωση του επίπονου αγώνα τους για καθαρή ζωή. Ανθρωποι που βρέθηκαν στο ΚΕΘΕΑ μέσα από διαφορετικές διαδρομές, κάτω από ανόμοιες και δύσκολες συνθήκες: Εφηβοι και ενήλικες, γυναίκες και άνδρες, Ελληνες και μετανάστες, κάποιοι με σημείο εκκίνησης το δρόμο ή τη φυλακή. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Λούλα Καρατζά, υπεύθυνη του Τμήματος κατά των Ναρκωτικών της ΚΕ του ΚΚΕ και αντιπροσωπεία της Επιτροπής κατά των Ναρκωτικών του ΚΣ της ΚΝΕ.

Σήμερα, οι απόφοιτοι του ΚΕΘΕΑ είναι τουλάχιστον τρία χρόνια «καθαροί». Εργάζονται, σπουδάζουν, έχουν χτίσει μια νέα σχέση με τον εαυτό τους, την οικογένειά τους και την κοινωνία, μετά από μεγάλη και επίπονη προσωπική και συλλογική προσπάθεια.

Αναγνωρίζοντας τις διαφορετικές ανάγκες αλλά και το δικαίωμα όλων σε βοήθεια, το ΚΕΘΕΑ έχει δημιουργήσει διαφόρων τύπων προγράμματα, ώστε να προσφέρεται στον καθένα το είδος της στήριξης που έχει ανάγκη, όταν τη χρειαστεί. Κοινός παρονομαστής των προγραμμάτων η ολοκληρωμένη ψυχοκοινωνική προσέγγιση που εμπλέκει τον άνθρωπο ενεργητικά στη διαδικασία της προσωπικής του αλλαγής και στοχεύει στην κοινωνική του επανένταξη.

«Δέσμευσή μας είναι να συνεχίσουμε να διεκδικούμε από την πολιτεία την αναγκαία στήριξη στη δημόσια και δωρεάν απεξάρτηση, σε ποιοτικές υπηρεσίες προσβάσιμες από όλους, χωρίς διακρίσεις», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο Βασίλης Γκιτάκος, διευθυντής του ΚΕΘΕΑ.

«Δεν "χορηγούμε" στους ανθρώπους μια θεραπεία από τη θέση των ειδικών. Ακούμε τις ανάγκες τους και τους παρέχουμε ένα ασφαλές, υποστηρικτικό πλαίσιο, δομημένες ευκαιρίες και εργαλεία, ώστε να κινητοποιηθούν οι ίδιοι, να ενεργοποιήσουν τα ψυχικά τους αποθέματα και να πραγματώσουν την αλλαγή στον εαυτό τους και τους γύρω τους που κάνουν την ίδια προσπάθεια. Εμπλέκουμε την ίδια την κοινωνία σε αυτήν την προσπάθεια, γιατί την αφορά, γιατί η απεξάρτηση είναι κοινωνικά αναγκαία», σημείωσε ο Γιώργος Μπαρδάνης, πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ.

Χριστουγεννιάτικα παζάρια του ΚΕΘΕΑ
  • Ο Σύλλογος Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ - ΕΞΑΝΤΑΣ θα πραγματοποιήσει χριστουγεννιάτικο παζάρι ζωής στο χώρο των γραφείων του (Κολοκοτρώνη 93, Πειραιάς) στο ισόγειο μέχρι τις 23 Δεκέμβρη. Το παζάρι θα είναι ανοιχτό από τις 11 π.μ. έως τις 8 μ.μ. κάθε μέρα. Περιλαμβάνει χειροποίητα κοσμήματα, κεριά, γλυκά και ζυμαρικά φτιαγμένα όλα από τους γονείς, που με πολύ μεράκι, φροντίδα και αγάπη τα προετοιμάζουν αρκετό καιρό. Οι τιμές των προϊόντων είναι προσιτές και όλα τα κέρδη θα διατεθούν για τις ανάγκες του Συλλόγου Οικογένειας και των μελών του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ ΕΞΑΝΤΑΣ.
  • Στην Πάτρα το ΚΕΘΕΑ «Οξυγόνο», στο Εμπορικό Επιμελητήριο Πατρών (Ρήγα Φεραίου 58), αύριο Πέμπτη 22 και μεθαύριο Παρασκευή 23 Δεκέμβρη, 9.00 - 21.00.
  • Στην Καλαμάτα, το ΚΕΘΕΑ «ΚΥΤΤΑΡΟ», στην Πλατεία Βασιλέως Γεωργίου, Δευτέρα 26 - Παρασκευή 30 Δεκέμβρη, 10.30 - 14.30 και 17.00 - 20.00, Σάββατο 31 Δεκέμβρη 10.30 - 17.00.
  • Στα Χανιά, το ΚΕΘΕΑ «ΑΡΙΑΔΝΗ», στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς μέχρι αύριο Πέμπτη 22 Δεκέμβρη, 9.00 - 20.00.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ