Τετάρτη 21 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Εκδηλώσεις με επίκεντρο το βιβλίο

Από την έκθεση στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ
Από την έκθεση στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ
Το καλό βιβλίο είναι γι' αυτές τις μέρες των γιορτών εξαιρετική συντροφιά, αλλά και το καλύτερο δώρο για αγαπημένα πρόσωπα. Γι' αυτό και συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που διοργανώνουν εκθέσεις βιβλίων αυτήν την περίοδο.

Ετσι, συνεχίζεται το Φεστιβάλ Βιβλίου που διοργανώνουν η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και η ΟΠ Αττικής της ΚΝΕ, με εκθέσεις βιβλίων της «Σύγχρονης Εποχής» στα γραφεία της ΚΟ Αττικής στην Ομόνοια (Βερανζέρου και Κοτοπούλη) και στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ (Τροίας 36), τις καθημερινές (17.30 - 21.00) και τα Σαββατοκύριακα (10.00 - 13.00, 17.30 - 21.00). Οι εκθέσεις θα λειτουργούν έως την Παρασκευή 23 Δεκέμβρη και ξανά από την Τρίτη 27 έως και την Πέμπτη 29 Δεκέμβρη.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, σήμερα, Τετάρτη, διοργανώνεται στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ λαϊκή βραδιά από λαϊκό - ρεμπέτικο συγκρότημα της ΚΝΕ. Επίσης, για την επόμενη βδομάδα είναι προγραμματισμένες στο Στέκι δύο βιβλιοπαρουσιάσεις:

Την Τρίτη 27 Δεκέμβρη, στις 7.00 μ.μ., παρουσιάζονται τα υλικά της Διημερίδας της ΚΕ του ΚΚΕ: «H εμφάνιση της εργατικής τάξης, ο ρόλος της στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες στον 20ό αιώνα και η στρατηγική του ΚΚΕ». Θα ακολουθήσει προβολή του ντοκιμαντέρ «Ludlow - Οι Ελληνες στους πολέμους του άνθρακα» του Λ. Βαρδαρού.

Την Τετάρτη 28 Δεκέμβρη, στις 7.00 μ.μ., παρουσιάζεται το μυθιστόρημα του Α. Π. Γκαϊντάρ «Το σχολείο».

Αλλες εκθέσεις βιβλίου

Ακόμα συνεχίζεται η έκθεση βιβλίου των Οργανώσεων Πειραιά του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, έως την Παρασκευή 23 Δεκέμβρη. Ωρες λειτουργίας 18.00 - 21.00, στα γραφεία της ΚΟ Πειραιά (Καραΐσκου 119 - 1ος όροφος). Στο πλαίσιο της έκθεσης σήμερα, Τετάρτη, στις 18.30, γίνεται βιβλιοπαρουσίαση της νέας έκδοσης της «Σύγχρονης Εποχής» «Το Γυναικείο Ζήτημα από την πρωτόγονη κοινωνία στη σύγχρονη εποχή» της Α. Μ. Κολοντάι, από την Κάτια Κρόκου, μέλος του ΤΓ Πειραιά του ΚΚΕ.

Εκθεση βιβλίου διοργανώνει επίσης η Τομεακή Οργάνωση Ανατολικών Συνοικιών Αττικής της ΚΝΕ από χτες έως και αύριο Πέμπτη. Η έκθεση λειτουργεί στο 2ο όροφο των γραφείων της ΚΟ Βύρωνα (Χιμάρας και Αϊδινίου 2), από τις 17.00 έως τις 21.00. Στο πλαίσιο της έκθεσης, θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Οι Ανατολικές Συνοικίες το Δεκέμβρη του '44», αύριο Πέμπτη, στις 20.00.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ