Τετάρτη 21 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
«SCHOOL ART FESTIVAL»
Ενα φεστιβάλ από μαθητές για μαθητές

Την Παρασκευή 23 Δεκέμβρη στο κλειστό Γυμναστήριο Ν. Ιωνίας

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες για το Φεστιβάλ Μαθητικής Καλλιτεχνικής Δημιουργίας που διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας. Το School Art Festival θα είναι γεγονός την Παρασκευή 23 Δεκέμβρη, μετά τις 6.30 μ.μ., στο κλειστό Γυμναστήριο Ν. Ιωνίας (Θυατείρων 1, σταθμός ΗΣΑΠ Πευκάκια).

«Οργανώνουμε τη δική μας γιορτή δημιουργίας, προβάλλουμε το καλλιτεχνικό μας έργο και αποδεικνύουμε και μ' αυτόν τον τρόπο ότι οι μαθητές δρούμε συλλογικά, στον αγώνα, στο μάθημα, στο τραγούδι, στη ζωή!», σημειώνουν οι μαθητές, καλώντας σε συμμετοχή, ενώ με στόχο να φτάσει πλατιά το κάλεσμα ανάρτησαν στο διαδίκτυο και ένα βίντεο με στιγμές από τις κινητοποιήσεις τους, με το σύνθημα «η νέα γενιά έχει ιδανικά ούτε ξεπουλιέται ούτε προσκυνά» - «δεν τους χαρίζουμε τα όνειρά μας» και δηλώνοντας «συνεχίζουμε τον αγώνα μας με πολλές μορφές και τρόπους!».

«Θα είμαστε εκεί όλοι οι μαθητές και οι πολιτιστικές μαθητικές ομάδες:

  • Που δεν εγκαταλείπουμε τα όνειρα και τις ανάγκες μας για μόρφωση και ζωή με δικαιώματα
  • Που θέλουμε να εκφραστούμε μέσα από τη μουσική, το θέατρο, το σκίτσο, τις νέες τεχνολογίες - video, την ποίηση και όλα τα είδη Τέχνης.
  • Που θέλουμε να δημιουργήσουμε, αλλά συναντάμε αμέτρητα εμπόδια για να το κάνουμε. Από το ασφυκτικό καθημερινό πρόγραμμα, από το σπίτι στο σχολείο και μετά στο φροντιστήριο, μέχρι τις ελλείψεις υποδομών στα σχολεία και τις γειτονιές μας, αλλά και το γεγονός πως για να ασχοληθούμε με τα ενδιαφέροντά μας πρέπει οι οικογένειές μας να δώσουν ένα σκασμό λεφτά.
  • Που θέλουμε μέσα από τις μελωδίες μας, αλλά και κάθε είδος τέχνης να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στα χιλιάδες προσφυγόπουλα που είναι εγκλωβισμένα χωρίς τη θέλησή τους στη χώρα μας και παράλληλα να υψώσουμε τείχος στους φασίστες και το ναζιστικό τους δηλητήριο, να δημιουργήσουμε και να αγωνιστούμε ενάντια στον πόλεμο», σημειώνουν μεταξύ άλλων οι μαθητές.

Σύμφωνα με τη Συντονιστική Επιτροπή, έχει εκφραστεί ενδιαφέρον από συγκροτήματα και μαθητές που ασχολούνται με τη μουσική, το χορό, το graffiti και άλλες μορφές τέχνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ