Σάββατο 10 Αυγούστου 2024 - Κυριακή 11 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στις 7 Σεπτέμβρη το συλλαλητήριο των συνδικάτων στη ΔΕΘ

Πλούσια αγωνιστική δράση, με σύνθημα «Το αίμα μας η ανάπτυξή τους - Ο ιδρώτας μας τα κέρδη τους!»

Σε μεγάλο συλλαλητήριο το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη, στις 5.30 μ.μ., στην πλατεία ΧΑΝΘ, καλούν εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη ΔΕΘ. «Το αίμα μας η ανάπτυξή τους - Ο ιδρώτας μας τα κέρδη τους»: Προτάσσοντας το σύνθημα αυτό τα σωματεία καλούν σε αγώνα για: 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο. Αυξήσεις στους μισθούς. Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Μπροστά στην κινητοποίηση των συνδικάτων στη ΔΕΘ, η Γραμματεία του ΠΑΜΕ θα δώσει συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη, στις 11 π.μ., στο Λιμάνι, όπου θα παρουσιάσει το διεκδικητικό πλαίσιο πάλης και τις πρωτοβουλίες των συνδικάτων.

Επίσης τα συνδικάτα της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουν τις παρακάτω εκδηλώσεις - συζητήσεις:

  • Τρίτη 27 Αυγούστου, μεγάλη σύσκεψη σωματείων, στις 7 μ.μ. στο αίθριο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, για την αγωνιστική προετοιμασία του συλλαλητηρίου.
  • Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη, εκδήλωση για τον εργάσιμο χρόνο, στις 7 μ.μ. στο Πάρκο Τεσσάρων Εποχών.
Ενώνουμε τους αγώνες μας, βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες

«Ολοι στο μεγάλο συλλαλητήριο των σωματείων το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη, στις 17.30, στην πλατεία ΧΑΝΘ. Τώρα είναι η ώρα του οργανωμένου αγώνα, της μαζικής διεκδίκησης, τώρα είναι η ώρα να μπουν μπροστά οι δικές μας ανάγκες», είναι το κάλεσμα που απευθύνουν τα εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης.

«Ο πρωθυπουργός έρχεται στη ΔΕΘ για να επιβεβαιώσει πως όλες οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης προς τους βιομηχάνους και τους εφοπλιστές ισχύουν στο ακέραιο. Αυτό απέδειξε και η πρεμούρα τους, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές να προχωρήσουν στην καθιέρωση της 6ήμερης εργασίας, να δώσουν άλλη μια απλήρωτη ώρα δουλειάς στα αφεντικά.Ο στόχος είναι να μεγαλώνει συνεχώς ο χρόνος που οι εργάτες θα δουλεύουν τζάμπα για την εργοδοσία, να μεγαλώνει όλο και περισσότερο ο πλούτος που παράγεται και μπαίνει στις τσέπες των λίγων», σημειώνουν.

Στην ανακοίνωσή τους, μεταξύ άλλων, αναφέρουν: «Δεν υπάρχει ούτε ώρα για χάσιμο! Η απάντηση των εργαζομένων δίνεται ήδη στους χώρους δουλειάς! Εκεί είναι που μια σειρά αντιλαϊκοί νόμοι γίνονται κουρέλι.Εκεί είναι που θεριεύει η πάλη ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους πολέμους, που σταματάνε τρένα και καράβια με όπλα, όπως στον Πειραιά, την Αλεξανδρούπολη. Εκεί είναι που πολλά από τα σχέδια της εργοδοσίας πετιούνται στα σκουπίδια. Εκεί είναι που ήδη καταγράφονται μεγάλες νίκες, με υπογραφή ΣΣΕ, με αυξήσεις στους μισθούς, με κατοχύρωση δικαιωμάτων. Είναι η ώρα όλοι όσοι αγωνίζονται να βρεθούν μαζί στον δρόμο, να γίνουν ένα ακαταμάχητο ποτάμι διεκδίκησης!

Γεμίζουμε αισιοδοξία από τις μεγάλες νικηφόρες μάχες, στους οικοδόμους, στο Μέταλλο, στη ΔΕΛΤΑ και σε άλλους χώρους που υπογράφηκαν ΣΣΕ με αυξήσεις, στα Μεταλλεία Χαλκιδικής που πήγε στα σκουπίδια η προσπάθεια να επιβληθεί 10ωρο και οι εργάτες επέβαλλαν ΣΣΕ με αυξήσεις και 8ωρο, στη ΛΑΡΚΟ, που οι εργάτες συνεχίζουν τον ηρωικό αγώνα τους κόντρα σε θεούς και δαίμονες.

Οργανώνουν την πάλη τους:

  • Για υπογραφή ΣΣΕ σε κάθε χώρο δουλειάς, που θα κατοχυρώνει ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, σταθερό εργάσιμο χρόνο, 7ωρο - 5ήμερο.
  • Για μέτρα που θα προστατεύουν την υγεία του λαού, στη δουλειά, στη γειτονιά, παντού.
  • Για απεμπλοκή της χώρας μας από τα πολεμικά παιχνίδια στην Ουκρανία, για να σταματήσει η γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ, με τις πλάτες και της χώρας μας.
  • Για πραγματικά δημόσια και σύγχρονη Υγεία και Παιδεία.
  • Για να σταματήσει εδώ και τώρα το αίσχος των πλειστηριασμών, για να μπει φρένο στις αυξήσεις στην Ενέργεια, στο νερό.

Ενώνουμε τους αγώνες μας, όλοι για έναν και ένας για όλους. Εμείς είμαστε οι πολλοί, εμείς παράγουμε όλο τον πλούτο. Τώρα είναι η ώρα να σημάνει συναγερμός σε κάθε εργοστάσιο, αποθήκη και κατάστημα!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ