Σάββατο 10 Αυγούστου 2024 - Κυριακή 11 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Παράσταση διαμαρτυρίας για το πρόβλημα της λειψυδρίας

Σε παράσταση διαμαρτυρίας για το πρόβλημα της λειψυδρίας καλεί το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου το Σάββατο 10 Αυγούστου, στις 11 το πρωί, έξω από το δημαρχείο. Μπροστά στο σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης νερού που βιώνει το νησί τους τελευταίους μήνες, το Εργατικό Κέντρο καταγγέλλει την πολιτική που έχει ως αποτέλεσμα «λειψυδρία για τον λαό, κέρδη και άφθονο νερό για το ξενοδοχειακό κεφάλαιο».

Χαρακτηρίζει απαράδεκτο το γεγονός ότι «το 2024 υπάρχουν περιοχές σε χωριά που δεν έχουν για μήνες νερό, οι αγρότες να μην μπορούν να ποτίσουν τις καλλιέργειές τους και το μεγαλύτερο μέρος του δικτύου ύδρευσης να είναι διάτρητο και ασυντήρητο που επιδεινώνει την κατάσταση τόσο της επάρκειας του νερού όσο και της ποιότητάς του».

«Οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων είναι τεράστιες», υπογραμμίζει το Εργατικό Κέντρο. Σχολιάζοντας την προτεινόμενη από τη δημοτική αρχή, προσκείμενη στη ΝΔ, λύση της κατασκευής εργοστασίων αφαλάτωσης, επισημαίνει ότι πρόκειται για μια επιλογή που γίνεται με κριτήριο «τα κέρδη των κατασκευαστών και των διαχειριστών των μονάδων αυτών».

«Το νερό αυτό θα το χρυσοπληρώνει ο λαός της Ζακύνθου, με επιπτώσεις και στο περιβάλλον, ενώ αν δεν φτιαχτεί το δίκτυο θα εξακολουθήσουν να χάνονται τεράστιες ποσότητες νερού», τονίζει.

Στην κινητοποίηση καλεί και ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ζακύνθου. «Ολες μας οι καλλιέργειες έχουν καταστραφεί λόγω λειψυδρίας, με αποτέλεσμα να μηδενιστεί το όποιο μικρό εισόδημα υπήρχε στον πρωτογενή τομέα αλλά και να μην υπάρχουν τα ποιοτικά προϊόντα μας για κατανάλωση», υπογραμμίζει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ