Τετάρτη 15 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΩΝ ΤΕΙ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ
Προχωρούν σε απεργίες και αποχές

Απεργούν αύριο οι εκπαιδευτικοί των ΤΕΙ, μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας τους (ΟΣΕΠ), αντιδρώντας έτσι στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα Ιδρύματα, που μετά την «ανωτατοποίηση» - κοροϊδία συνεχίζουν να παρουσιάζουν τεράστειες ελλείψεις και προβλήματα σε πολλούς τομείς της λειτουργίας τους.

Οι εκπαιδευτικοί των ΤΕΙ έχουν προσφύγει μαζικά στη Δικαιοσύνη κατά του νόμου 2916/01 και αύριο πρόκειται να εκδικαστούν κάποιες από αυτές τις προσφυγές τους. Με την απεργιακή τους κινητοποίηση ζητούν χρηματοδότηση κι απελευθέρωση της έρευνας στα Ιδρύματα, αποκατάσταση του εκπαιδευτικού προσωπικού με πλήρη δικαιώματα, αντιστοίχιση του μισθολογίου τους μ' αυτό του διδακτικού κι ερευνητικού προσωπικού των ΑΕΙ.

Σε κινητοποιήσεις αναμένεται να προχωρήσουν την ερχόμενη βδομάδα και οι εκπαιδευτικοί των πανεπιστημίων, που έχουν εξαγγείλει ότι θα πραγματοποιήσουν πενθήμερες επαναλαμβανόμενες αποχές με εναρκτήρια ημερομηνία τη Δευτέρα 20/5. Αιχμή των αιτημάτων τους είναι τα μισθολογικά και συνταξιοδοτικά τους αιτήματα σε συνδυασμό με τη χρηματοδότηση των ίδιων των Ιδρυμάτων και της έρευνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ