Τετάρτη 15 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ
Συνεχίζονται οι εκλογές

Ενθαρρυντική είναι και η συνέχεια της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη του νέου ΔΣ του Συλλόγου Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αθήνας και Υπολοίπου Αττικής. Οι εκλογές είχαν αναβληθεί λόγω των προληπτικών μέτρων που είχε αποφασίσει το υπουργείο για την αντιμετώπιση των ιώσεων και τώρα αναμένεται να ολοκληρωθούν την Παρασκευή. Ηδη μέχρι στιγμής περίπου 1.000 σπουδαστές έχουν ήδη ψηφίσει.

Το ΔΣ του Συλλόγου σε ανακοίνωσή του αναφέρεται στα προβλήματα στους χώρους των δημοσίων ΙΕΚ, ξεχωρίζοντας την αύξηση κατά 92,38% των διδάκτρων, τη μείωση των τμημάτων ειδικοτήτων κατά 87,44% (που προβλέπει κάθε δημόσιο ΙΕΚ να έχει μόνο μια ειδικότητα), την ανύπαρκτη έως προβληματική υλικοτεχνική υποδομή.

Επίσης υπογραμμίζεται ότι οι διευθυντές καλλιεργούν κλίμα τρομοκρατίας στις σχολές, ενώ διώκεται η συνδικαλιστική δράση. Να σημειωθεί ότι και φέτος οι εκλογές στιγματίστηκαν από την αυταρχική συμπεριφορά των διευθυντών των δημοσίων ΙΕΚ στη Γλυφάδα και την Ηλιούπολη, οι οποίοι σε μια προσπάθεια να τρομοκρατήσουν τους σπουδαστές τους απείλησαν ότι θα καλέσουν την αστυνομία.

Ταυτόχρονα ο Σύλλογος κάνει αναφορά στην ανακοίνωσή του στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σπουδαστές, με τη μαύρη, ανασφάλιστη και χωρίς δικαιώματα εργασία, αλλά και στο ρόλο των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, που βγάζουν στο «σφυρί» τα δικαιώματα των νέων, συμμετέχοντας στον «κοινωνικό διάλογο». Τέλος το ΔΣ καλεί τους σπουδαστές να επιλέξουν τη συλλογική διεκδίκηση, να πάρουν μαζικά μέρος στις εκλογές, να ενισχύσουν ένα Σύλλογο που να παλεύει για τα δικαιώματά τους μέσα και έξω από τις σχολές, δίπλα στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ