Τρίτη 20 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Ξεκίνησε το συνέδριο των Δημοκρατικών στο Σικάγο

Με τις ομιλίες του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν και της συζύγου του, Τζιλ, ξεκίνησε χθες το συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος στο Σικάγο, στο πλαίσιο του οποίου δίνεται και επίσημα το χρίσμα υποψηφιότητας των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοέμβρη στην αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις και στον υποψήφιό της για τη θέση του επόμενου αντιπροέδρου, Τιμ Γουόλς.

Ενόψει της ομιλίας του Προέδρου των ΗΠΑ, πληροφορίες αξιωματούχων στον Λευκό Οίκο ανέφεραν ότι ο Μπάιντεν θα στηλίτευε τις πολιτικές του προκατόχου του, Ντόναλντ Τραμπ, σε μια προσπάθεια να δείξει τους «κινδύνους» για θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής, ώστε να πείσει τους ψηφοφόρους να προτιμήσουν την Χάρις.

Το βασικό σύνθημα του συνεδρίου των Δημοκρατικών είναι η φράση «Για τον Λαό». Πρόκειται για σύνθημα που είχε χρησιμοποιήσει η Χάρις στις προκριματικές του 2020 για το χρίσμα των Δημοκρατικών, σε μια προσπάθεια να εγκλωβίσει τις ψήφους λαϊκών στρωμάτων ενώ και τα δύο κόμματα του πολιτικοοικονομικού κατεστημένου (Δημοκρατικό και Ρεπουμπλικανικό) υπηρετούν την ίδια πολιτική υπέρ της αστικής τάξης.

Με αφορμή το συνέδριο των Δημοκρατικών στο Σικάγο πραγματοποιείται σειρά εκδηλώσεων - διαδηλώσεων για να σταματήσει η γενοκτονία του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων και να μη στέλνονται όπλα στο κράτος - δολοφόνο. Χιλιάδες άνθρωποι αραβικής καταγωγής, αλλά και Εβραίοι, καταγγέλλουν την υποστήριξη που η κυβέρνηση Μπάιντεν παρέχει στο Ισραήλ.

Ομάδα που αυτοαποκαλείται «Σύνεδροι κατά της Γενοκτονίας» λέει ότι θα ασκήσει το δικαίωμά της στην ελευθερία του λόγου κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων στο τετραήμερο συνέδριο.

Το βράδυ της Κυριακής, πλήθος περίπου 1.000 διαδηλωτών έκανε πορεία στο κέντρο του Σικάγο φωνάζοντας συνθήματα όπως «Σταματήστε το συνέδριο των Δημοκρατικών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ