Τρίτη 20 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Επικίνδυνη προσέγγιση αμερικανικού F-18 σε ρωσικό αναγνωριστικό

Τους κινδύνους για «θερμό επεισόδιο» μεταξύ των αμερικανικών και ρωσικών δυνάμεων που παραμένουν εδώ και χρόνια σε περιοχές της Συρίας αναδεικνύει πρόσφατο συμβάν το οποίο κατέγραψε το ρωσικό πρακτορείο TASS και αφορά αμερικανικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων της Πολεμικής Αεροπορίας που πλησίασε την Κυριακή «επικίνδυνα» ρωσικό αεροσκάφος αναγνώρισης στους αιθέρες της συριακής επαρχίας Χομς.

Οι ΗΠΑ διαθέτουν στη Συρία (κυρίως ανατολική) περίπου 900 στρατιωτικούς και άλλους 2.500 στο γειτονικό Ιράκ, στο πλαίσιο του λεγόμενου συνασπισμού κατά του «Ισλαμικού Κράτους». Σύμφωνα με τον Ρώσο σμηναγό Αλέγκ Ιγκνασιούκ, που υπηρετεί στη Συρία, ένα αμερικανικό «μαχητικό - βομβαρδιστικό F/A-18 πλησίασε επικίνδυνα αεροσκάφος An-30 των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων, που εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση στον συριακό εναέριο χώρο».

Ο Ιγκνασιούκ είπε στο TASS ότι το ρωσικό πλήρωμα, «επιδεικνύοντας υψηλό επαγγελματισμό, έλαβε αμέσως τα απαραίτητα μέτρα για την αποτροπή σύγκρουσης». Το συμβάν έλαβε χώρα κοντά στην περιοχή Ατ Τανφ της Χομς, πάντα σύμφωνα με το TASS.

Το Πεντάγωνο δεν σχολίασε την πληροφορία όταν κλήθηκε από το «Reuters».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ