Τρίτη 20 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
Νέες πυρκαγιές σε όλη τη χώρα

Νέες φωτιές εκδηλώθηκαν χτες και το Σαββατοκύριακο σε διάφορες περιοχές της χώρας. Χτες λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, φωτιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση με ξερά χόρτα στο Μαρούσι και στην περιοχή του ρέματος στην οδό Λεμόνα στο Μαρούσι. Ευτυχώς με την άμεση παρέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων και κατοίκων περιορίστηκε γρήγορα χωρίς να απειλήσει τα παρακείμενα σπίτια.

Πυρκαγιά κοντά σε σπίτια ξέσπασε και την Κυριακή, σε ξερά χόρτα στην περιοχή Ριζάρη στον Μαραθώνα, δίπλα σε σπίτια, που αντιμετωπίστηκε έγκαιρα.

Επικίνδυνη κατάσταση δημιουργήθηκε την Κυριακή με πυρκαγιά και στην περιοχή Πλάκα του δήμου Δίου Ολύμπου, που περιορίστηκε αφού έκαψε χαμηλή βλάστηση και πριν φτάσει στα σπίτια.

Λόγω της πυρκαγιάς, το 112 κάλεσε όσους βρίσκονται στην περιοχή να την εγκαταλείψουν προς Κατερίνη και Λεπτοκαρυά. Επίσης, η «Hellenic Train» προχώρησε σε διακοπή ρεύματος της γραμμής, κατόπιν εντολής της Πυροσβεστικής, κοντά στον σταθμό Λιτοχώρου και προκλήθηκαν καθυστερήσεις στην εκτέλεση των δρομολογίων.

Ολο το Σαββατοκύριακο έκαιγε επίσης η φωτιά σε δασική έκταση στο Ορος Φαλακρό στο Κάτω Νευροκόπι της Δράμας.

Για δύο μέρες επίσης έκαιγε φωτιά στους Φούρνους Ικαρίας που ξεκίνησε ο Σάββατο το μεσημέρι, και μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών και εθελοντών έγινε εφικτό να σβηστεί πλήρως. Κάηκε κυρίως χαμηλή βλάστηση, που υπολογίζεται να ξεπερνά τα 7.000 στρέμματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ