Τρίτη 20 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΣΕ BEACH BAR ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Περιστατικό που παραπέμπει σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 3 από τους συνολικά 8 Βούλγαρους υπηκόους, οι οποίοι απολογήθηκαν χτες στην ανακρίτρια Πολυγύρου για το επεισόδιο με πυροβολισμούς, που σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής σε beach bar, στη Χανιώτη Χαλκιδικής. Συγκεκριμένα, χωρίς περιοριστικούς όρους ελεύθερος αφέθηκε ένας 45χρονος, ενώ σε βάρος δύο εκ των συλληφθέντων επιβλήθηκαν χρηματική εγγύηση 500 ευρώ, καθώς και απαγόρευση προσέγγισης του καταστήματος και του επίσης Βούλγαρου ιδιοκτήτη.

Σε έκτακτη συνεδρίασή της, χτες, η δημοτική επιτροπή του δήμου Κασσάνδρας αποφάσισε ομόφωνα την οριστική αφαίρεση άδειας λειτουργίας του εν λόγω καταστήματος και τη σφράγισή του.

Είχε προηγηθεί, την Κυριακή, η προσαγωγή των πρώτων 5 συλληφθέντων στον εισαγγελέα. Από αυτούς, για έναν διατάχθηκε συνέχεια της έρευνας και αφέθηκε ελεύθερος, ενώ για τους εναπομείναντες 4 η υπόθεση πέρασε στα χέρια της ανακρίτριας.

Το αιματηρό επεισόδιο συνέβη αργά το βράδυ της Παρασκευής, όταν Βούλγαροι θαμώνες επιτέθηκαν στον 55χρονο, επίσης βουλγαρικής καταγωγής, ιδιοκτήτη του καταστήματος, τραυματίζοντάς τον με μπουνιές και κλοτσιές. Στη συνέχεια εισήλθαν στον χώρο άλλα 3 άτομα, τα οποία, σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν μπράβοι του μαγαζιού, και άρχισαν να πυροβολούν. Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν δύο πελάτες, ο ένας στο στέρνο και ο άλλος στο χέρι, με αποτέλεσμα να νοσηλεύονται, μαζί με τον ιδιοκτήτη, στο Νοσοκομείο Πολυγύρου.

Αφορμή για την άγρια συμπλοκή ήταν μια παραγγελία που καθυστέρησε, προκαλώντας τη βίαιη οργή των θαμώνων. Η πραγματική αιτία όμως φαίνεται πως έχει να κάνει με επιχειρηματικές κόντρες, καθώς το beach bar ανήκει σε γνωστό Βούλγαρο επιχειρηματία, «αντίπαλο», μάλλον, των επιχειρηματικών συμφερόντων των θαμώνων, αφού οι εμπλεκόμενοι, όλοι βουλγαρικής καταγωγής, φημολογείται ότι είναι μέλη του οργανωμένου εγκλήματος της γείτονος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι περισσότεροι καταζητούνται από τις βουλγαρικές αρχές με κατηγορίες για εμπόριο ναρκωτικών και εκφοβισμό.

Ως προς τους 3 μπράβους που διέφυγαν, ήδη έχουν ταυτοποιηθεί οι δύο και αναζητούνται. Ο ένας μάλιστα είχε απασχολήσει το 2021 τις αρχές για πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο στη Θεσσαλονίκη, ενώ ο άλλος στο παρελθόν είχε συμμετοχή και στη Χρυσή Αυγή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ