Τρίτη 27 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Απογειώνεται ο εκφυλισμός με αλληλοκατηγορίες, καταγγελίες και εξώδικα

Με το ενδεχόμενο μιας δεύτερης διάσπασης να φαντάζει ολοένα και πιο πιθανό, η ατμόσφαιρα στον ΣΥΡΙΖΑ ζέχνει εκφυλισμό και νοσηρότητα, με αλληλοκατηγορίες, εξώδικα, καταγγελίες για μπούλινγκ κ.λπ. Σε ένα τέτοιο κλίμα ο Στ. Κασσελάκης συγκάλεσε εκτάκτως την Κοινοβουλευτική Ομάδα, η οποία συνεδριάζει σήμερα, Τρίτη, με τον ίδιο να έρχεται ή να συμμετέχει διαδικτυακά απ' τα Χανιά όπου βρίσκεται.

Επόμενος σταθμός η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής αρχές Σεπτέμβρη, όπου θα διαφανούν οι προθέσεις τόσο των «87» όσο και της πλευράς Πολάκη, αλλά και του Κασσελάκη, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι με ένα μεγάλο μέρος της Κεντρικής Επιτροπής να τον αμφισβητεί, ακόμα κι αν δεν αποτελεί την πλειοψηφία, δεν μπορεί να σταθεί στην προεδρία του κόμματος. Πρόθυμος να διεκδικήσει την προεδρία, αν οι εξελίξεις φτάσουν εκεί, δήλωσε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φαραντούρης.

Χτες, ο Στ. Κασσελάκης αναγκάστηκε να προβεί σε δήλωση υπεράσπισης της Κατερίνας Νοτοπούλου, εκ των «87», η οποία κατήγγειλε μπούλινγκ από τρολ του διαδικτύου προσκείμενα στον πρόεδρο του κόμματος για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. Στη δήλωσή του ο Στ. Κασσελάκης έκανε λόγο για «νοσηρό δημόσιο διάλογο στον ΣΥΡΙΖΑ», όπου «προφανώς πρέπει να αλλάξουν πολλά», παρότρυνε όλους να ρίξουν τους τόνους και καταδίκασε «οποιοδήποτε bullying διαδικτυακά ή διά ζώσης».

Την ίδια ώρα, εξώδικο απέστειλε η Ολγα Γεροβασίλη στον στιχουργό και υπερασπιστή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Μωραΐτη, με το οποίο τον καλεί να ανακαλέσει τις δυσφημιστικές σε βάρος της αναρτήσεις του στο «Χ», με τις οποίες την παρουσιάζει ως «ανάλγητη πολιτικό» και «κακόπιστα αντιδιαστέλλει την παρουσία της κατά τους εορτασμούς του Δεκαπενταύγουστου στην εκλογική της περιφέρεια, με την παρουσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο πεδίο της πυρκαγιάς στην Αττική και με την συμβολή των βουλευτών για τη διάσωση της "Αυγής"».

Επανασυστήνεται στο κεφάλαιο

Στο μεταξύ, με άρθρο του στο «Βήμα της Κυριακής» ο Κασσελάκης επανακαταθέτει τα διαπιστευτήριά του στην αστική τάξη, διαβεβαιώνοντάς την ότι τα προτάγματά της παραμένουν πυξίδα για τον ίδιο και το κόμμα του. Υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κάνει στροφή «προς την κυβερνησιμότητα και τον ρεαλισμό», με μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο της «οικονομικής και πολιτικής πραγματικότητας».

«Η σύγχρονη Αριστερά δεν είναι εχθρική απέναντι σε μια ανοικτή οικονομία», αναφέρει χαρακτηριστικά, πασπαλίζοντας τους όρκους πίστης στο κεφάλαιο και τα συμφέροντά του με ξεθωριασμένες αυταπάτες που κατέρρευσαν με πάταγο για νεο-κεϊνσιανό μοντέλο, στο πλαίσιο του οποίου κάτι θα περισσεύει απ' το φαγοπότι και για τον λαό. Υπερασπίζεται αντιλαϊκές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που βρίσκονται ούτως ή άλλως στην ατζέντα των εκάστοτε διαχειριστών της αστικής εξουσίας, όπως ο πλήρης ψηφιακός μετασχηματισμός του Δημοσίου, η ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης, η ανταποδοτικότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, η ριζική μεταρρύθμιση του ΑΣΕΠ, η επανεκπαίδευση του προσωπικού, η ανακατεύθυνση πόρων και η καλύτερη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ