Τρίτη 27 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Απαράδεκτη η απόπειρα να αποκρυφθεί ο πυροβολισμός μετανάστη από λιμενικούς

Από πυρά του Λιμενικού προήλθε την περασμένη Παρασκευή ο θάνατος ενός μετανάστη κατά τη διάρκεια καταδίωξης ταχύπλοου σκάφους που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες από τις τουρκικές ακτές με προορισμό τη Σύμη, κάτι που δεν διευκρινίστηκε από την αρχή.

Το Σάββατο, σε νέα ανακοίνωσή του, το Λιμενικό ανέφερε ότι μετά από ελιγμούς του ταχύπλοου και εμβολισμό του σκάφους του Λιμενικού «οι λιμενικοί έριξαν προειδοποιητικές βολές, χωρίς αποτέλεσμα, και ακολούθως στοχευμένες βολές στον εξωλέμβιο κινητήρα, που αποσκοπούσαν στην ακινητοποίηση του ταχυπλόου. Κατόπιν της ακινητοποίησης του σκάφους, διενεργήθηκε έλεγχος επί του ταχυπλόου από το πλήρωμα του ΠΛΣ, όπου και διαπιστώθηκε ότι ένας 39χρονος άνδρας είχε τραυματιστεί θανάσιμα, πιθανόν από βολίδα».

Ο 39χρονος μετανάστης μεταφέρθηκε με άλλο σκάφος του Λιμενικού στο λιμάνι της Ρόδου και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία - νεκροτομή από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ρόδου.

ΚΚΕ : Να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση και να αποδοθούν όλες οι ευθύνες

Σε σχόλιό του για τον θάνατο του μετανάστη ανοιχτά της Σύμης, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Ο θάνατος μετανάστη από τα πυρά του Ελληνικού Λιμενικού ανοιχτά της Σύμης πρέπει να διερευνηθεί πλήρως και να αποδοθούν όλες οι ευθύνες. Η προσπάθεια να παρουσιαστεί σαν "μια παράπλευρη απώλεια ενός επιχειρησιακού επεισοδίου στον πόλεμο κατά των διακινητών" είναι απαράδεκτη και πρέπει να αποκρουστεί, όταν μάλιστα στο σκάφος επέβαιναν ανήλικα παιδιά! Γιατί το "επεισόδιο" αυτό δεν είναι ένα μεμονωμένο συμβάν, αλλά το αποτέλεσμα της άγριας και βάρβαρης πολιτικής ΕΕ και αστικών κυβερνήσεων σε βάρος των ξεριζωμένων μεταναστών και προσφύγων, που μάλιστα εντείνεται με το νέο Σύμφωνο της ΕΕ για τη Μετανάστευση και το Ασυλο. Πάνω στο έδαφος αυτής της πολιτικής δρουν τα εγκληματικά κυκλώματα των διακινητών.

Μόνη απάντηση είναι η πάλη ενάντια στη βαρβαρότητα των πολέμων και του ξεριζωμού, η πάλη για την προστασία των μεταναστών και προσφύγων, σε σύγκρουση με την πολιτική ΕΕ και κυβερνήσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ