Τρίτη 27 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανησυχία για την ύδρευση και στην Αττική

Ανησυχία προκαλεί στους επιστήμονες το πρόβλημα της λειψυδρίας και για την ύδρευση του Λεκανοπεδίου της Αττικής, που τροφοδοτείται από τον Μαραθώνα, την τεχνητή λίμνη του Μόρνου (στη Φωκίδα) και την Υλίκη. Το πρόβλημα είναι σοβαρό και επιδεινώνεται, όχι μόνο λόγω των κλιματολογικών αλλαγών αλλά και γιατί με ευθύνη διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες υποδομές, ενώ κλιμακώνεται η εμπορευματοποίηση του αγαθού του νερού.

Αυτές τις μέρες η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, προσπαθώντας να εφησυχάσει, ανακοίνωσε ότι θα ενεργοποιήσει συμπληρωματικές πηγές ενίσχυσης του δικτύου ύδρευσης στην Αττική. Οπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, Χάρης Σαχίνης, πρόκειται για τις πηγές και τις γεωτρήσεις της Μαυροσουβάλας, βόρεια της Πάρνηθας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Αττικοβοιωτίας, ενώ γίνεται άντληση και από τα αποθέματα της Υλίκης.

Επίσης, καταγραφές αυτών των ημερών δείχνουν πόσο έχει πέσει η στάθμη του Μόρνου, όπου έχει βγει στην επιφάνεια ένας παλιός οικισμός που λέγεται ότι είναι το χωριό Κάλλιο, που πήρε το όνομα του από την αρχαία Καλλίπολη, πόλη της Αιτωλικής Συμπολιτείας.

Η λειψυδρία και η αντιμετώπισή της κάνουν ακόμα πιο αναγκαία για τον λαό τη διεκδίκηση ενός ολοκληρωμένου επιστημονικού σχεδιασμού διαχείρισης των υδάτινων πόρων, έτσι ώστε να μην πληρώσει αυτός, είτε με έλλειψη είτε με ακόμα μεγαλύτερες χρεώσεις του πολύτιμου αγαθού του νερού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ