Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
50ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
50ό ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Μεγάλη εκδήλωση στις 7 Σεπτέμβρη στο γήπεδο Ζωγράφου

Θα μιλήσει ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ | Θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ της ΚΝΕ «Η μικρογραφία του μέλλοντος που έγινε θεσμός»

Το 50ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» συνεχίζει το ταξίδι του με εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, ενώ στην Αττική ολοκληρώνει το ταξίδι του στα σημεία από όπου «πέρασε» το κεντρικό Φεστιβάλ όλα αυτά τα χρόνια της πορείας του με μια μεγάλη εκδήλωση το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη στις 20.00 στο γήπεδο Ζωγράφου.

Μετά την Καισαριανή, την Γκράβα, την Πανεπιστημιούπολη, το Περιστέρι και το Αιγάλεω, σειρά στους σταθμούς στην Αττική έχει το γήπεδο Ζωγράφου, εκεί που πραγματοποιήθηκε το 1ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», το 1975. Επιστρέφουμε λοιπόν εκεί που ξεκίνησαν όλα: Στο γήπεδο Ζωγράφου!

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

  • Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση - Θα μιλήσει ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ την περίοδο 1972 - 1979.
  • Προβολή ντοκιμαντέρ του ΚΣ της ΚΝΕ αφιερωμένου στα 50 χρόνια του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», με τίτλο «Η μικρογραφία του μέλλοντος που έγινε θεσμός».
  • Συναυλία με το συγκρότημα «Ταμπούρι», που σημάδεψε με τα πολιτικά και αντάρτικα τραγούδια του τα πρώτα Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή».

Το ντοκιμαντέρ της ΚΝΕ, που θα προβληθεί για πρώτη φορά στην εκδήλωση στου Ζωγράφου, φωτίζει την Ιστορία του Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή», γνωστές και άγνωστες πτυχές του ταξιδιού του στον χρόνο αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα, μέσα από διηγήσεις και αναμνήσεις μερικών από όσους έζησαν τη γέννησή του και όσων συνεχίζουν να χτίζουν την «κόκκινη πολιτεία» κάθε χρόνο μέχρι και σήμερα. Φωτίζει τον θεσμό που γεννήθηκε ως ανάγκη της εποχής του και γιορτάζει φέτος μισό αιώνα διαδρομής. Αναδεικνύει τι είναι αυτό που στην 50χρονη πορεία του Φεστιβάλ το κάνει να αντέχει στον χρόνο και να έχει καταξιωθεί ως το μεγαλύτερο πολιτικό - πολιτιστικό γεγονός της χώρας, τι είναι αυτό που το κάνει να εξακολουθεί να συνεπαίρνει και να διαπαιδαγωγεί χιλιάδες νέους και νέες.

Για το ντοκιμαντέρ παραχώρησαν συνεντεύξεις οι διατελέσαντες Γραμματείς του ΚΣ της ΚΝΕ (με χρονολογική σειρά): Δημήτρης Γόντικας, Σπύρος Χαλβατζής, Νίκος Σοφιανός, Θέμης Γκιώνης, Γιάννης Πρωτούλης, Θοδωρής Χιώνης, Νίκος Αμπατιέλος και ο νυν Γραμματέας του ΚΣ Θοδωρής Κωτσαντής. Ταυτόχρονα συμμετέχουν με μαρτυρίες - συνεντεύξεις οι εξής (με αλφαβητική σειρά): Ιωάννα Καρυστιάνη, Φώντας Λάδης, Αλέξανδρος Λαμπρίδης, Εύα Μελά, Γιώργος Μπαγιαρτάκης, Νατάσσα Μποφίλιου, Σταμάτης Νικολάου, Θύμιος Παπαδόπουλος, Μίλτος Πασχαλίδης, Θανάσης Σκαμνάκης, Κώστας Χατζάρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ