Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ - ΡΩΣΙΑ
Ελεύθερος με περιορισμούς ο Ντούροφ

Υστερα από 4 μέρες κράτησης, ο δισεκατομμυριούχος Πάβελ Ντούροφ, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της πλατφόρμας ανταλλαγής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων «Telegram», οδηγήθηκε την Τετάρτη ενώπιον της γαλλικής Δικαιοσύνης.

Αφού ενημερώθηκε ότι τέθηκε επισήμως υπό έρευνα για τη φημολογούμενη σύνδεση της πλατφόρμας «Telegram» με το οργανωμένο έγκλημα, οι δικαστές αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, εφόσον καταβάλει εγγύηση ύψους 5 εκατ. ευρώ. Ο Ντούροφ - υπήκοος Ρωσίας, Γαλλίας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων - υποχρεούται επίσης να παρουσιάζεται σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές τη βδομάδα και του απαγορεύεται η έξοδος από τη Γαλλία.

Η γαλλική Δικαιοσύνη τον κατηγορεί σε αυτήν την υπόθεση ότι δεν ενήργησε κατά της διάδοσης περιεχομένου εγκληματικού ή πλημμεληματικού χαρακτήρα (διακίνηση ναρκωτικών, παιδική πορνογραφία, απάτη, «ξέπλυμα» βρώμικου χρήματος) στην υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων «Telegram» που ίδρυσε το 2013 με τον αδελφό του, Νικολάι, και η οποία έχει περισσότερους από 900 εκατ. χρήστες.

Τον περασμένο Απρίλη είχε δηλώσει ότι ορισμένες κυβερνήσεις είχαν επιδιώξει να του ασκήσουν πιέσεις, αλλά υποστήριξε ότι η πλατφόρμα του πρέπει να παραμείνει ...«ουδέτερη» και όχι να εξυπηρετεί «γεωπολιτικά παιχνίδια».

Ο Ντούροφ αποτελεί επίσης στόχο έρευνας για άσκηση «σοβαρής βίας» σε ένα από τα παιδιά του στο Παρίσι, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο «καλά ενημερωμένη πηγή». Η έρευνα, που ανατέθηκε στην OFMIN, αρμόδια υπηρεσία για τη δίωξη εγκλημάτων σε βάρος ανηλίκων, μόλις ξεκίνησε, σύμφωνα με την πηγή.

Το αγοράκι ζει πλέον στην Ελβετία με τη μητέρα του. Εκείνη κατέθεσε το 2023 μήνυση στην Ελβετία, κατηγορώντας τον πρώην σύντροφό της για άσκηση βίας σε ένα από τα παιδιά του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ