Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
«Ανησυχεί» ο ΟΗΕ για την ένταση στη Λιβύη

«Ανησυχία» για την κλιμακούμενη ένταση και τους ορατούς κινδύνους ανάφλεξης στη Λιβύη εξέφρασε το βράδυ της Τετάρτης το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ιδιαίτερη ανησυχία έδειξε για την αντικατάσταση του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, Σαντίκ Αλ Καμπίρ, στην αρχή της εβδομάδας, με μονομερή απόφαση της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Αμπντουλχαμίντ Ντμπεϊμπά στη Δυτική Λιβύη. Ως αντίποινα, η κυβέρνηση της Ανατολικής Λιβύης αποφάσισε τη διακοπή της πετρελαϊκής παραγωγής.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας παρότρυνε τις δύο παράλληλες κυβερνήσεις σε Ανατολική και Δυτική Λιβύη να αποφύγουν ενέργειες που θα μπορούσαν να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση. Κάλεσαν επίσης τους πολιτικούς και στρατιωτικούς ηγέτες να διαμορφώσουν κλίμα «συναίνεσης».

Χτες, εξάλλου, ο Λίβυος πρωθυπουργός Α. Ντμπεϊμπά συνάντησε στην Τρίπολη την αναπληρώτρια επικεφαλής της αποστολής του ΟΗΕ στη χώρα (UNSMIL), Στέφανι Κούρι. Κατά τη συνάντηση αναφέρθηκε στους «κινδύνους» που προκύπτουν από το κλείσιμο των πετρελαιοπηγών. Αντίστοιχα, ο Οσάμα Χάμαντ, της κυβέρνησης της Βεγγάζης, μετέβη στη Μαυριτανία για επίσημη επίσκεψη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ