Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
Ισχυρός τυφώνας σαρώνει την Ιαπωνία

Πλημμύρες με τουλάχιστον 28 νεκρούς στην Ινδία

Ο τυφώνας Σανσάν, που χαρακτηρίζεται ο ισχυρότερος της χρονιάς, «σαρώνει» την Ιαπωνία και χθες έφτασε στη μεγαλύτερη νήσο του νότιου τμήματος, την Κιούσου. Σχεδόν 4 εκατ. άνθρωποι στη νότια Ιαπωνία έχουν κληθεί να εκκενώσουν τις περιοχές τους.

Μέχρι τώρα 3 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας κατολίσθησης που έθαψε σπίτι στην Γκαμαγκόρι, στον κεντρικό νομό Αϊτσί, ενώ πάνω από 250.000 νοικοκυριά δεν είχαν ρεύμα χθες το πρωί.

Οι αρχές κήρυξαν χθες τον μέγιστο συναγερμό, επικαλούμενες τους ανέμους, τις βροχοπτώσεις και τα κύματα, προειδοποιώντας για κατολισθήσεις, πλημμύρες σε ζώνες με χαμηλό υψόμετρο και υπερχείλιση ποταμών στη νότια Κιούσου. Η αυτοκινητοβιομηχανία «Toyota» ανέστειλε την παραγωγή και στα 14 εργοστάσια που διαθέτει στην Ιαπωνία μέχρι χθες το βράδυ, ενώ εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν.

Ισχυρές βροχές σημειώθηκαν και σε τμήματα του κρατιδίου Γκουτζαράτ στη δυτική Ινδία αυτήν την εβδομάδα, πλημμυρίζοντας πόλεις, με τουλάχιστον 28 νεκρούς από την Κυριακή και περισσότερους από 18.000 να έχουν απομακρυνθεί από πόλεις κοντά στις ακτές. Το ισχυρό χαμηλό βαρομετρικό επηρέασε επίσης τη νότια ακτή του γειτονικού Πακιστάν, όπου η μεγαλύτερη πόλη, το Καράτσι, έχει πληγεί από ισχυρές βροχές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ