Σάββατο 31 Αυγούστου 2024 - Κυριακή 1 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΝΙΚΟΣ ΒΑΤΟΥΓΙΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΒΑΤΟΥΓΙΟΣ
ΦΩΤΟ

Τον Αύγουστο 2024 συμπληρώνεται ένας χρόνος που «έφυγε» από τη ζωή ο σύντροφος ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΤΖΑΝΑΚΗΣ, στα 93 του χρόνια. Στα δύσκολα χρόνια της δικτατορίας '67 - '74 συνελήφθη και φυλακίστηκε για τις ιδέες του στα κολαστήρια της Γυάρου. Εμεινε πιστός για τα ιδανικά του κομμουνισμού μέχρι την τελευταία του πνοή.

Στη μνήμη του η κόρη του Θεοδοσία και τα εγγόνια του προσφέρουν στο Κόμμα 500 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Φιλώτα.

***

ΦΩΤΟ

Συμπληρώνεται ένας χρόνος που «έφυγε» από κοντά μας η αγαπημένη μάνα, αδερφή και θεία ΒΑΣΩ ΖΑΧΑΡΙΑ. Για τον έναν χρόνο απουσίας της, θα πραγματοποιηθεί τελετή μνήμης, στον χώρο που αναπαύεται στο κοιμητήριο του χωριού μας Λαύκα Κορινθίας, την Κυριακή 8 Σεπτέμβρη, ώρα 11 π.μ.

Στη μνήμη της η οικογένειά της προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Τεχνικών Εταιρειών του Τομέα Κατασκευών της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στις 27 Αυγούστου 2024 συμπληρώθηκαν 18 χρόνια από τη μέρα που έφυγε ο ΝΙΚΟΣ ΒΑΤΟΥΓΙΟΣ του Αλέξανδρου, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, πιστός οπαδός του ΚΚΕ. Στη ζωντανή μνήμη του, προσφέρουμε 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αμπελοκήπων της ΤΟ Α΄ Αθήνας του ΚΚΕ.

Αγγελική - Νικολέτα

***

ΦΩΤΟ

Την 1η Σεπτέμβρη 2024 κλείνει ένας χρόνος που «έφυγε» από κοντά μας ο συναγωνιστής ΒΕΡΑΡΟΣ ΝΙΚΟΣ. Στη μνήμη του τα παιδιά του Χρύσα και Ναταλία και τα αδέρφια του Γιώργος, Μιχάλης και Σταυρούλα προσφέρουν στο ΚΚΕ το ποσό των 200 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Κουκακίου.

ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αδελφού μου ΘΟΔΩΡΗ ΚΑΡΑΚΟΓΛΟΥ, που «έφυγε» στις 23/8/2024, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Εκτελωνιστών της ΤΟ ΕΒΕ της ΚΟ Αττικής, 500 ευρώ.

Χρήστος Κ. Καράκογλου

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγαπημένης μας συντρόφισσας ΡΟΥΛΑΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ, που φέτος συμπληρώνονται 14 χρόνια από το πρώιμο «φευγιό» της, προσφέρουμε 100 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματός μας, μέσω της ΚΟ ΟΤΑ Περάματος του ΚΚΕ.

Οι συντρόφισσές της, Αθηνά Β. - Αγγελική Π. - Βούλα Α. - Εφη Ν. - Σούλα Π.

***

ΦΩΤΟ

Στις 29 Αυγούστου πέρασαν 2 χρόνια που «έφυγε» από τη ζωή ο ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΧΜΑΤΖΙΔΗΣ, από την Καβάλα. Στέλεχος του ΚΚΕ και του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Διετέλεσε Γραμματέας της ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ.

Υπηρέτησε την εργατική τάξη από τη θέση του μέλους της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Καβάλας. Και όταν βγήκε στη σύνταξη μέλος της διοίκησης του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ «Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ» και τελευταία πρόεδρός του. Για την αγωνιστικότητά του η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ τον ανέδειξε στο ανώτερο αξίωμα ως μέλος της διοίκησης.

Εμείς τον Πέτρο τον θυμόμαστε και παίρνουμε μαθήματα από το ήθος και τη δράση του.

Στη μνήμη του το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Καβάλας «Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ» προσφέρει στο «Σπίτι του Αγωνιστή» το ποσό των 100 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ 3

Πριν από 75 χρόνια, κατά τα χαράματα της 31ης Αυγούστου 1949, στη θέση Λάτα του Ταϋγέτου, πάνω από το χωριό Καστανιά (Καστόρι) Λακωνίας, ισχυρές κυβερνητικές στρατιωτικές δυνάμεις προσέβαλαν κλιμάκιο της Διοίκησης της 3ης Μεραρχίας του ΔΣΕ, με αποτέλεσμα να πέσουν ηρωικά μαχόμενοι ο διοικητής της Μεραρχίας ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΚΙΟΥΖΕΛΗΣ, Υποστράτηγος ΠΕ του ΔΣΕ, και ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΕΡΒΕΑΣ, Ανθυπολοχαγός του ΔΣΕ από το Εξωχώρι της Δυτικής Μάνης. Επίσης, τραυματίστηκε βαριά ο ασυρματιστής της Μεραρχίας ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΜΑΚΗΣ) ΜΙΧΟΣ, Υπολοχαγός του ΔΣΕ από την Πελλάνα Λακωνίας, ο οποίος εντοπίστηκε στις 2 Σεπτέμβρη 1949 από χωροφύλακες μέσα στο χωριό Καστανιά και δολοφονήθηκε επιτόπου.

ΡΟΥΛΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ
ΡΟΥΛΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ
Είμαστε υπερήφανοι που οικείοι μας, συγχωριανοί μας, η εργατιά και η φτωχή αγροτιά του Μοριά, στα χρόνια εκείνα του ένοπλου αγώνα για μια ελεύθερη και σοσιαλιστική Ελλάδα, οδηγήθηκαν στον αγώνα από τον Στέφανο Γκιουζέλη, τον Μάκη Μίχο, τον Σταύρο Ζερβέα!

Στην αθάνατη μνήμη τους και με τη συμπλήρωση 75 χρόνων από τον θάνατό τους, προσφέρουμε στο τιμημένο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ πόλης Σπάρτης 160 ευρώ.

Βουλουμάνος Γρηγόρης, Λεβεντάκης Δήμος, Μαστρογιαννόπουλος Δημήτρης και Φιλιππόπουλος Γιάννης του Χρήστου

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΛΥΡΑ ο σύζυγός της Στέφανος, ο γιος της Βαγγέλης και η κουνιάδα της Λαλεξάνδρα προσφέρουν στο ΚΚΕ 80 ευρώ μέσω ΚΟΒ Κηπούπολης.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ και του ΠΕΡΔΙΚΑ ο Γιάννης Κακούνης προσφέρει 10 ευρώ για την ενίσχυση των σύγχρονων αγώνων του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Κηπούπολης.

***

ΦΩΤΟ

Ο ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ, από τα Καλυβάκια του δήμου Παλαμά Καρδίτσας, «έφυγε» πρόωρα από κοντά μας, πριν από 30 χρόνια, στις 28/7/1995, σε ηλικία μόλις 20 ετών. Ηταν μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου Καρδίτσας της ΚΝΕ.

Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Παλαμά.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του κομμουνιστή δασκάλου ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΟΜΙΚΟΥ, σύντροφοι και φίλοι από τη Χίο προσφέρουν στο ΚΚΕ το ποσό των 300 ευρώ. Δίνουμε την υπόσχεση να συνεχίσουμε τον δρόμο που αταλάντευτα ακολούθησε ως το τέλος.

***

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα, ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΑ, προσφέρουμε στο τιμημένο ΚΚΕ 50 ευρώ.

Η σύζυγος Σοφία Γιαννακά και η κόρη Ζωή Γιαννακά

***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν 4 χρόνια από τις 12 Αυγούστου του 2020, που «έφυγε» από τη ζωή η αγαπημένη μου σύζυγος και συντρόφισσα ΑΛΙΚΗ ΦΟΥΝΤΑΛΗ, χτυπημένη από τον καρκίνο. Στη μνήμη της προσφέρω στο Κόμμα 150 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Εδεσσας.

ΚΑΠΕΤΑΝ ΠΕΡΔΙΚΑΣ
ΚΑΠΕΤΑΝ ΠΕΡΔΙΚΑΣ
Μιχάλης Φουνταλής

***

Στη μνήμη της συντρόφισσας ΕΛΕΝΗΣ ΒΕΡΓΙΔΟΥ - ΜΕΛΑΝΕΦΙΔΟΥ, της αγαπημένης κυρά - Νίτσας, άξιας μαχήτριας μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής της, ο σύντροφος Κώστας Σταμπολίδης και η κόρη του Δώρα προσφέρουν 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

Θερμά συλλυπητήρια στους αγαπημένους της Σόνια, Κωνσταντίνο και Θεοδόση Κωνσταντινίδη και στην υπόλοιπη οικογένειά της.

  • Στη μνήμη της συντρόφισσας ΕΛΕΝΗΣ ΒΕΡΓΙΔΟΥ - ΜΕΛΑΝΕΦΙΔΟΥ, της αγαπημένης κυρά - Νίτσας, της πάντα «νέας» και αισιόδοξης, που γνώρισα τα τελευταία χρόνια και με δίδαξε με την ιστορία της και τις προσωπικές της μαρτυρίες ανυπότακτη και αγωνιστική στάση ζωής, προσφέρω στο Κόμμα, μέσω της ΤΕ Υγείας - Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, 50 ευρώ. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην αγαπημένη της οικογένεια, συντρόφους Σόνια Μελανεφίδου, Κωνσταντίνο και Θεοδόση Κωνσταντινίδη.

Χαρά Λαμπαδά

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του παππού μου ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΖΑΠΑΡΤΙΔΗ, από το Σουφλί Εβρου, παλιού Ακροναυπλιώτη, διευθυντή του «Ριζοσπάστη», και της γιαγιάς μου ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΔΟΥΚΑ, αγωνίστριας του Κόμματος, προσφέρω 90 ευρώ στην ΤΟ Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ.

Με τιμή, Μάριος Δούκας


ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΖΑΠΑΡΤΙΔΗΣ
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΖΑΠΑΡΤΙΔΗΣ

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΔΟΥΚΑ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΔΟΥΚΑ

ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ
ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ

ΑΛΙΚΗ ΦΟΥΝΤΑΛΗ
ΑΛΙΚΗ ΦΟΥΝΤΑΛΗ

ΒΑΣΩ ΖΑΧΑΡΙΑ
ΒΑΣΩ ΖΑΧΑΡΙΑ

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΧΜΑΤΖΙΔΗΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΧΜΑΤΖΙΔΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΒΕΡΑΡΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΒΕΡΑΡΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΜΑΚΗΣ) ΜΙΧΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΜΑΚΗΣ) ΜΙΧΟΣ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΚΙΟΥΖΕΛΗΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΚΙΟΥΖΕΛΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΛΥΡΑ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΛΥΡΑ

ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΡΑΚΟΓΛΟΥ
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΡΑΚΟΓΛΟΥ

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΤΖΑΝΑΚΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΤΖΑΝΑΚΗΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΕΡΒΕΑΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΕΡΒΕΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΟΜΙΚΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΟΜΙΚΟΣ
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2024-08-10 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2024-07-27 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2024-06-01 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2024-05-21 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2024-04-13 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2024-02-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ