Σάββατο 31 Αυγούστου 2024 - Κυριακή 1 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
Απαιτούν πραγματικές αυξήσεις κόντρα στα ψέματα της κυβέρνησης

Στις 5 μ.μ. στον Λευκό Πύργο η μεγάλη συνταξιουχική συγκέντρωση

Κάλεσμα σε όλους τους συνταξιούχους της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων για να δώσουν μαζικό «παρών» στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στη ΔΕΘ. Οι συνταξιούχοι μάλιστα θα οργανώσουν μεγάλη συνταξιουχική συγκέντρωση τη μέρα του συλλαλητηρίου, το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη, στις 5 μ.μ. μπροστά στον Λευκό Πύργο.

«Η συγκέντρωση αποτελεί συνέχεια των αγωνιστικών μας κινητοποιήσεων που συνεχίζονται και θα ενταθούν το επόμενο διάστημα ενάντια στις αντισυνταξιουχικές πολιτικές που όλες οι κυβερνήσεις εφάρμοσαν και η σημερινή με συνέπεια εφαρμόζει και επαυξάνει», σημειώνει σε δήλωσή του ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ και προσθέτει:

«Δεν ανεχόμαστε την απαράδεκτη, προκλητική και προβοκατόρικη προπαγάνδα της κυβέρνησης και μιας μερίδας του Τύπου και ΜΜΕ, περί αυξήσεων και παροχών προς τους συνταξιούχους, τη στιγμή που οι λεγόμενες "αυξήσεις" της κυβέρνησης στις συντάξεις καταπίνονται πολλαπλά από την άνοδο των τιμών και την εφορία σε όσους τις παίρνουν, και σε μια μεγάλη μερίδα των συνταξιούχων η λεγόμενη "προσωπική διαφορά" που ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και διατήρησαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ».

Οι συνταξιούχοι απαιτούν: Τα Δώρα που τους έχουν περικόψει, άμεσες πραγματικές αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις με ενσωμάτωση της «προσωπικής διαφοράς», τα αναδρομικά, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, καταβολή του 70% στις συντάξεις χηρείας. Επίσης, προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία, δωρεάν δημόσια Υγεία και φάρμακα. Καταδικάζουν δε από τώρα όσα ετοιμάζονται για τη νέα γενιά στο Ασφαλιστικό, όπως την αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση, την κατάργηση της μιας εθνικής σύνταξης, τον επανυπολογισμό στις νέες συντάξεις κ.τ.λ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξεκινούν σήμερα δυναμικές κινητοποιήσεις για πραγματικές αυξήσεις (2023-02-14 00:00:00.0)
Αβάσταχτη (2022-10-13 00:00:00.0)
Το μήνυμα πέρασε, παρά την προσπάθεια να θαφτεί η μεγάλη διαδήλωση στην Αθήνα (2022-06-29 00:00:00.0)
Μεθοδεύσεις αποκλεισμού από ΜΜΕ για να φιμωθεί η φωνή χιλιάδων συνταξιούχων (2020-09-25 00:00:00.0)
Σηκώνουν «αχό» για να κρύψουν τη μόνιμη «πρέσα» σε συντάξεις - Ασφαλιστικό (2018-09-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ