Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
Αντιδράσεις για την προκλητική συνεργασία του ΕΚΠΑ με τη «Lockheed Martin»

Φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας καλούν σε κινητοποίηση στην πρυτανεία του πανεπιστημίου την Πέμπτη 5/9

Σε κινητοποίηση στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθήνας, την Πέμπτη 5/9, στις 11 π.μ., ενάντια στη συνεργασία που ξεκινάει το Τμήμα Αεροδιαστημικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΕΚΠΑ με την αμερικανική εταιρεία - δολοφόνο «Lockheed Martin», καλούν σειρά φοιτητικών συλλόγων, που σε ψήφισμά τους διαμηνύουν: «Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως οι φοιτητές έχουν διαλέξει τη σωστή πλευρά της Ιστορίας! Δεν δεχόμαστε η έρευνα και η επιστήμη να αξιοποιούνται για τα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, την ώρα που κλιμακώνεται και η συμμετοχή της χώρας μας σε δύο πολέμους για τα συμφέροντα επιχειρηματικών ομίλων».

Με αποφάσεις τους στην κινητοποίηση καλούν, μέχρι στιγμής, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι:

Φιλοσοφικής, Οδοντιατρικής, Γεωλογικού, Δασκάλων, Νηπιαγωγών και Κοινωνιολογίας του ΕΚΠΑ, Πανεπιστημίου Πειραιά, ΑΣΟΕΕ, Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, Τοπογράφων Μηχανικών ΕΜΠ, Σχολής Μηχανικών, Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας, Σχολής Επιστημών Τροφίμων, Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του ΠαΔΑ και Οικοτρόφων ΝΦΕΕΜΠ, ΦΕΑ, ΦΕΠΑ.

Να σημειωθεί ότι και χτες, δεκάδες φοιτητές με αποφάσεις των Συλλόγων τους έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στην κοσμητεία της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ για το θέμα και κάτω από πίεση συναντήθηκαν με τον νέο κοσμήτορα της σχολής, ο οποίος δήλωσε τη διαφωνία του στη συγκεκριμένη εξέλιξη και δεσμεύτηκε ότι θα καλέσει συνεδρίαση της κοσμητείας το επόμενο διάστημα, με την παρουσία εκπροσώπων των φοιτητικών συλλόγων, για να συζητηθεί το θέμα.

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στην Κοσμητεία της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στην Κοσμητεία της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ
Τη συμφωνία του ΕΚΠΑ με τη «Lockheed Martin» καταγγέλλει με ανακοίνωσή της και η ΔΗΠΑΚ ΑΕΙ, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «το ΕΚΠΑ θα κατακτήσει μια κατάπτυστη και ντροπιαστική πρωτιά: Ως του πρώτου πανεπιστημιακού ιδρύματος της χώρας με χορηγό τη "Lockheed Martin"! Το ΕΚΠΑ, αποδεχόμενο μια τέτοια συμφωνία, οδηγεί συνειδητά τους φοιτητές μας και τους ερευνητές του ιδρύματος να καταθέσουν τη σκέψη και τη δημιουργικότητά τους στην υπηρεσία του πολεμικού "χρηματιστηρίου"».

Η ανακοίνωση της ΔΗΠΑΚ καταλήγει:

  • Καλούμε τους συλλόγους μελών ΔΕΠ και το σύνολο των συναδέλφων να καταδικάσουν αυτήν την εξέλιξη. Να επαγρυπνούν και να καταγγέλλουν κάθε ανάλογη απόπειρα.
  • Τα πανεπιστήμιά μας δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως σημαίες ευκαιρίας και πεδία κερδοφορίας για επιχειρηματικούς ομίλους, πόσο μάλλον για τις βιομηχανίες θανάτου.
  • Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν και τα πανεπιστήμιά μας συνεργοί στο έγκλημα της πολιτικής οικονομίας πολέμου, συμμετέχοντας στα πολεμοκάπηλα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.
  • Δεν θα επιτρέψουμε την άλωση των πανεπιστημίων μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και τις πολεμικές βιομηχανίες.
  • Είμαστε με τους λαούς κι όχι με το πλευρό των μακελάρηδων των λαών.
  • Να ακυρωθεί η συνεργασία και η σύμβαση με την εταιρεία - δολοφόνο "Lockheed Martin!"».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα είναι μέρα ξεσηκωμού! (2024-02-08 00:00:00.0)
Επόμενος αγωνιστικός σταθμός το αυριανό πανελλαδικό συλλαλητήριο (2024-02-07 00:00:00.0)
Σύσκεψη την Παρασκευή για το θέμα της φοιτητικής στέγης (2023-08-30 00:00:00.0)
Πλούσια δράση των φοιτητικών συλλόγων (2020-05-21 00:00:00.0)
Αμεση απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις για δίδακτρα στη Θεσσαλονίκη (2015-10-22 00:00:00.0)
Σε απολογία 12 φοιτητές γιατί συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις (2012-10-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ