Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συναυλία - αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

«Μα υπάρχω ακόμα, είμαι ακόμα εδώ...», είναι ο τίλος της συναυλίας - αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9 Σεπτέμβρη στο θέατρο «Αλσος», στο Πεδίον του Αρεως.

Τραγουδούν (αλφαβητικά): Γιάννης Ζουγανέλης, Χρήστος Θηβαίος, Δήμητρα Παπίου, «Κίτρινα Ποδήλατα», Αντώνης Ρέμος, Διονύσης Τσακνής, Steve Tesser.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους Ελληνες δημιουργούς, που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην ελληνική μουσική σκηνή. Είχε ουσιαστική συμβολή στη θεμελίωση του ελληνικού ροκ με τους «Τερμίτες», υπήρξε από τους κυριότερους εκπροσώπους της γενιάς των τραγουδοποιών της δεκαετίας του '90, αγαπήθηκε από το κοινό όσο λίγοι καλλιτέχνες και τα τραγούδια του δεν σταμάτησαν ποτέ να ακούγονται και να παίζονται.

Τα τραγούδια «Διδυμότειχο μπλουζ», «Πόσο σε θέλω», «Και τι ζητάω», «Εκεί στο Νότο», «Ενας Τούρκος στο Παρίσι», «Tερατάκια τσέπης», «Ελα ψυχούλα μου», «Μικρός Τιτανικός» και πολλά ακόμα, θεωρούνται πλέον κλασικά στο είδος τους.

Οι φίλοι, συνοδοιπόροι και συνεργάτες του θα βρεθούν λοιπόν για άλλη μια φορά μπροστά στο κοινό, τη μέρα που συμπληρώνονται 5 χρόνια από τον θάνατό του στις 9 Σεπτέμβρη του 2019, για να θυμηθούν και να τιμήσουν τον Λαυρέντη, τον ερμηνευτή των επιτυχιών, της ευαισθησίας και της ανθρωπιάς, που άνοιξε μουσικούς δρόμους και διαμόρφωσε μουσικό στιλ, σφραγίζοντας μελωδικά και υπέροχα τα ακούσματά μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ