Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Για να σταθούνε όρθια...

Καταχειροκροτήθηκε το αφιέρωμα στον Γιάννη Σκαρίμπα

Το ζεστό και παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού απέσπασε το μουσικό - αφηγηματικό αφιέρωμα στον πολυδιάστατο στοχαστή και λογοτέχνη Γιάννη Σκαρίμπα, με τίτλο «Τα γυρίζω ανάποδα για να σταθούνε όρθια», που παρουσιάστηκε την Κυριακή 1 Σεπτέμβρη στη Λίμνη Εύβοιας, σε εκδήλωση που διοργάνωσαν η ΚΟ Λίμνης και η ΤΟ Εύβοιας του ΚΚΕ.

Πρόκειται για το μουσικό αφηγηματικό αφιέρωμα που επιμελήθηκαν η Θεατρική Ομάδα της ΕΠ Ανατ. Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ και μουσικοί της περιοχής, στο πλαίσιο της συμμετοχής της ΤΟ Εύβοιας του ΚΚΕ στις εκδηλώσεις προς τιμήν του Γιάννη Σκαρίμπα, μιας εμβληματικής προσωπικότητας για την πόλη της Χαλκίδας και για τη λογοτεχνία της χώρας, που πραγματοποιούνται τη φετινή χρονιά με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από τον θάνατό του και την ανακήρυξή της σε «Ετος Σκαρίμπα», μετά από πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων «Γιάννη Σκαρίμπα».

Την εκδήλωση προλόγισε ο Νίκος Γεραλής, στέλεχος του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Αννας, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή και στο έργο του Γιάννη Σκαρίμπα, αλλά και στην πρωτοβουλία του ΚΚΕ να αναδείξει τον λαϊκό χαρακτήρα του έργου του.

Σε μια ιδιαίτερα απαιτητική μουσικο-αφηγηματική παράσταση με επιλεγμένα κομμάτια από το έργο του Γιάννη Σκαρίμπα, σε αφήγηση της Θεατρικής Ομάδας της ΕΠ Ανατ. Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ, «δεμένα» με μελοποιημένα ποιήματά του που ερμήνευσαν μουσικοί της περιοχής, η εκδήλωση καθήλωσε το κοινό, επιχειρώντας, από τη μία, μια βιογραφική αποτύπωση και, από την άλλη, να αναδείξει τον λαϊκό χαρακτήρα του έργου, τον μόχθο, τα βάσανα και τις αγωνίες του λαού ως πηγή έμπνευσής του.

Στην αφήγηση επιλεγμένων κειμένων από το έργο του Γιάννη Σκαρίμπα συμμετείχαν τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας της ΕΠ Ανατ. Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ Κωνσταντίνα Ανδρούτσου, Ράνια Γιαβάρα, Αναστασία Ευσταθίου, Μαριάννα Μπαράκου, Δημήτρης Προκάκης, Φώτης Στρατής, Δήμητρα Σάλιαρη, Παναγιώτης Τζουβάρας, Ελεάνα Τσαρακλή και Ρένα Τσιβίκα, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Σκόκα.

Οι Νίκος Παχής και Μαίρη Σακκή στο τραγούδι και οι Δημήτρης Μακρής (κιθάρα), Βαγγέλης Μαρκάκης (κιθάρα), Δημήτρης Λιάσκος (φλάουτο) και Βαγγέλης Φοντάνας (κιθάρα, μπάσο) παρουσίασαν τραγούδια που βασίζονται σε ποιήματα του Γιάννη Σκαρίμπα και μελοποίησαν καλλιτέχνες της περιοχής αλλά και άλλοι γνωστοί ερμηνευτές και συνθέτες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προβλήματα χωρίς καν έντονα καιρικά φαινόμενα (2023-09-06 00:00:00.0)
Συσκέψεις με θέμα τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο (2022-03-19 00:00:00.0)
Το ΚΚΕ καθημερινά στα πύρινα μέτωπα, δίπλα στους πυρόπληκτους (2021-08-11 00:00:00.0)
Εκδήλωση προς τιμήν του συντρόφου Γιώργη Μωραΐτη (2018-11-14 00:00:00.0)
Εκδήλωση προς τιμήν του συντρόφου Γιώργη Μωραΐτη (2018-11-13 00:00:00.0)
Προετοιμάζουν το Εργατικό Φεστιβάλ με περιοδείες σε τόπους δουλειάς (2017-06-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ