Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα της στέγασής τους

Με ευθύνη κυβέρνησης και πλειοψηφίας ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ στη διοίκηση του ΕΚΑ πετιούνται στον δρόμο 60 σωματεία!

Eurokinissi

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι σωματεία - μέλη του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ) απαιτώντας να δοθεί τώρα λύση στο πρόβλημα στέγασής τους, καθώς το κτίριο που στεγάζονται μαζί με το ΕΚΑ προορίζεται για άλλη χρήση.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση απορρίπτει την πρότασή τους να τους δοθεί ένα από τα αναξιοποίητα κτίρια της ΔΥΠΑ ή του ΕΦΚΑ ενώ η πλειοψηφία του ΔΣ του ΕΚΑ - των συνδικαλιστικών παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ - πήρε απόφαση να ενοικιάσει κτίριο που θα εξυπηρετεί μόνο τις ανάγκες της διοίκησης. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι μια σειρά από σωματεία που μέχρι πρότινος στεγάζονταν στο κτίριο του ΕΚΑ μένουν χωρίς έδρα και χωρίς γραφεία.

Στη χτεσινή κινητοποίηση στο πλάι των σωματείων και συνδικαλιστών από δεκάδες χώρους δουλειάς παραβρέθηκαν αντιπροσωπεία της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και ο Χρ. Κατσώτης, βουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη διάρκειά της έγινε συνάντηση αντιπροσωπείας των σωματείων με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Νίκο Μηλαπίδη. Ωστόσο πριν ακόμα από τη συνάντηση η στάση του υπουργείου ήταν εξοργιστική. Αρχικά γιατί το ραντεβού είχε οριστεί να γίνει στις 4 το μεσημέρι με τον υφυπουργό Κώστα Καραγκούνη, ο οποίος όμως είχε... δουλειά και καθυστερούσε να τους δεχθεί. Τελικά ύστερα από τις καταγγελίες των σωματείων και την παρέμβαση του Χρ. Κατσώτη η συνάντηση έγινε με τον γενικό γραμματέα.

Μετά τη συνάντηση, ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της διοίκησης του ΕΚΑ και της διοίκησης της ΓΣΕΕ, εκλεγμένος με τη ΔΑΣ, σημείωσε ότι με ευθύνη της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας του ΔΣ του ΕΚΑ, πάνω από 60 είναι τα σωματεία που θα βρεθούν στον δρόμο. Οτι η κυβέρνηση αρνείται να παραχωρήσει κτίρια για να στεγαστούν, γιατί έχει τη λογική της εμπορικής αξιοποίησης των ακινήτων, γιατί θέλει κτίρια που έχουν φτιαχτεί από τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων να δοθούν στους επιχειρηματικούς ομίλους για να φτιαχτούν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

Πρόσθεσε ότι στη συνάντηση που έγινε, η θέση του υπουργείου Εργασίας ήταν πιο πίσω και από τη θέση που είχε σε προηγούμενη συνάντηση, που ήταν να βρεθεί μια μεταβατική λύση για τη στέγαση των σωματείων. Και ακόμα ειπώθηκε πως τάχα η υπουργός Ν. Κεραμέως δεν ξέρει τίποτα!

Το μόνο που βγήκε, συνέχισε, είναι ότι δεσμεύθηκαν να απαντήσουν μέχρι την επόμενη βδομάδα. Σε κάθε περίπτωση, υπογράμμισε, τα σωματεία θα είναι εδώ κάθε βδομάδα, εάν χρειαστεί, μέχρι να δοθεί λύση στο πρόβλημα της στέγασης και κατέληξε λέγοντας ότι πρέπει «να το έχουν καθαρό πως ό,τι και αν κάνουν, εμείς δεν κάνουμε πίσω».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ