Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΔΕΘ
Δράση κάθε μέρα και κάθε ώρα για να σημάνει ξεσηκωμός, για την κλιμάκωση του αγώνα

Το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη, στις 5.30 μ.μ., στην πλατεία ΧΑΝΘ το μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού | Σήμερα η συνέντευξη Τύπου του ΠΑΜΕ

Παράλληλα με τις μάχες στους χώρους δουλειάς, ενάντια στην επίθεση της εργοδοσίας, τα εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης συνεχίζουν καθημερινά τις περιοδείες και τις εξορμήσεις μεταφέροντας στους εργαζόμενους το κάλεσμα συμμετοχής στο μεγάλο συλλαλητήριο με αφορμή τα εγκαίνια της 88ης ΔΕΘ, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη, στις 5.30 μ.μ., στην πλατεία ΧΑΝΘ.

Στην πορεία προς το συλλαλητήριο, σήμερα, Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη, στις 11 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του ΠΑΜΕ, όπου θα παρουσιάσει το διεκδικητικό πλαίσιο πάλης.

Στο πλαίσιο της αγωνιστικής προετοιμασίας του μεγάλου αυτού σταθμού, χτες πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση των σωματείων για τον εργάσιμο χρόνο (βλ. επόμενες σελίδες).

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης (ΣΕΤΕΠΕ) έχει προκηρύξει τετράωρη στάση εργασίας, στην περιοχή ευθύνης του (Θεσσαλονίκη, Πιερία, Χαλκιδική), για το Σάββατο, από τις 4 μ.μ. έως τις 8 μ.μ., προκειμένου να διευκολύνει τη συμμετοχή των εργαζομένων στον κλάδο του επισιτισμού - τουρισμού στο συλλαλητήριο. Στις 4 μ.μ., οι διανομείς έχουν ορίσει ραντεβού στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Κατσιμίδη προκειμένου να φτάσουν στον χώρο του συλλαλητηρίου με μοτοπορεία.

Συνεχίζονται οι εξορμήσεις

Τις μέρες που απομένουν τα εργατικά σωματεία κλιμακώνουν τις παρεμβάσεις τους.

Το ΣΕΤΕΠΕ προγραμματίζει περιοδεία σήμερα Πέμπτη σε παρασκευαστήρια.

Το Σωματείο Οικοδόμων οργανώνει περιοδεία σήμερα σε γιαπιά στη Θέρμη και αύριο Παρασκευή σε εργοτάξια του κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων σήμερα θα περιοδεύσει σε VIPA και αύριο Παρασκευή σε ΔΙΟΝ.

Κάλεσμα της ΕΝΙΘ

Σε συμμετοχή στο μεγάλο συλλαλητήριο καλεί η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης, και παράλληλα στην πορεία των σωματείων εργαζομένων των νοσοκομείων, που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή, στις 8.30 π.μ., από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί ακυρώνουν «προκαταβολικά» τους «πανηγυρικούς» της κυβέρνησης που από το βήμα της ΔΕΘ αναμένεται να υπερασπιστεί τη γνωστή «μαγική εικόνα» για το δημόσιο σύστημα Υγείας. Μάλιστα, η ΕΝΙΘ καταγγέλλει τις προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Υγείας, που με περίσσιο θράσος ισχυρίστηκε ότι αυξήθηκαν οι ετήσιοι προϋπολογισμοί ορισμένων νοσοκομείων από το 2019 (!), και το προσωπικό των νοσοκομείων της περιοχής, την ώρα που μόνο στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν τουλάχιστον 2.000 οργανικά κενά.

Αλλά και τους διθυράμβους για τις ανεγέρσεις των τόσο αναγκαίων νοσοκομείων στην καλύτερη περίπτωση σε... 8 χρόνια, του παιδιατρικού νοσοκομείου και του νέου ογκολογικού, ενώ σήμερα το Θεαγένειο έχει 200 κενές οργανικές θέσεις προσωπικού, με το κτιριακό ζήτημα να είναι στο «κόκκινο».

Η ΕΝΙΘ καλεί τους γιατρούς να απαντήσουν στην κοροϊδία της κυβέρνησης, την ώρα που κινδυνεύουν άνθρωποι και τα νοσοκομεία καταρρέουν, με τις συγκεκριμένες διεκδικήσεις της για μονιμοποιήσεις και αυξήσεις απολαβών, γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, κόντρα στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση κ.ο.κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ