Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 2024 - Κυριακή 8 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
Συνεχίζονται οι δράσεις γονιών και εκπαιδευτικών ενάντια στις συγχωνεύσεις

Με χειρότερους όρους κάθε χρόνο το πρώτο κουδούνι | Καταργούνται περίπου 1.000 τμήματα πανελλαδικά και δημιουργούνται τμήματα με μαθητές - σαρδέλες, με κενά σε εκπαιδευτικούς, μέσα σε ασυντήρητα κτίρια

Από την κινητοποίηση εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών στο υπουργείο Παιδείας την περασμένη Τετάρτη
Από την κινητοποίηση εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών στο υπουργείο Παιδείας την περασμένη Τετάρτη
Πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά χτυπάει την Τετάρτη για τους μαθητές όλης της χώρας, σε σχολεία επιβαρυμένα από τη νομοθεσία όλων των τελευταίων κυβερνήσεων και να βαρυγκωμούν ακόμα περισσότερο μετά τις τελευταίες κυβερνητικές επιλογές: Με τις μαζικές συγχωνεύσεις τμημάτων, τους αναπληρωτές και νεοδιόριστους που ...άστεγοι (ειδικά σε τουριστικές περιοχές) και με πενιχρά εισοδήματα πασχίζουν να μορφώσουν τα παιδιά μας, με τα κενά που σίγουρα θα υπάρχουν τους πρώτους μήνες λειτουργίας των σχολείων, αφού οι 10.000 μόνιμοι διορισμοί είναι σταγόνα στον ωκεανό των αναγκών, καθώς πέρυσι χρειάστηκαν 56.000 αναπληρωτές...

Ειδικά το θέμα των συγχωνεύσεων έχει ξεσηκώσει γονείς και εκπαιδευτικούς, καθώς συγκροτούνται τμήματα με 25 μαθητές στα Δημοτικά και 26 - 28 μαθητές σε Γυμνάσια και Λύκεια, τα ανώτατα όρια δηλαδή που προβλέπει ο νόμος και που η κυβέρνηση σπρώχνει να εξαντλούνται, ανεξάρτητα αν στα τμήματα υπάρχουν παιδιά με διαγνώσεις, ανεξάρτητα από το μέγεθος των αιθουσών κ.λπ., δυσχεραίνοντας δραματικά την εκπαιδευτική διαδικασία. Αντίστοιχα στα ΕΠΑΛ η μη έγκριση ολιγομελών τμημάτων εξαφανίζει ειδικότητες και τομείς σε πολλά σχολεία, αφήνοντας τους μαθητές «στον αέρα».

Λίγες μέρες πριν την έναρξη των μαθημάτων, νέες παρεμβάσεις και συσκέψεις γονέων, εκπαιδευτικών και άλλων φορέων, με επίκεντρο τα παραπάνω, προστίθενται σε αυτές που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί:

Σε κινητοποίηση στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά προχωρούν τη Δευτέρα 9 Σεπτέμβρη στη 1 μ.μ. γονείς από τα σχολεία του Πειραιά, ύστερα από κάλεσμα των Ενώσεων και Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων δήμων του Πειραιά, όπως συζητήθηκε και στην κοινή σύσκεψη που έγινε την περασμένη βδομάδα με γονείς και εκπαιδευτικούς. Επίσης, την Τρίτη 10 Σεπτέμβρη προχωρούν εκ νέου σε κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής, στις 2 μ.μ.

Στο Χαϊδάρι η Ενωση Γονέων καλεί σε σύσκεψη τη Δευτέρα 9 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου στη ΝΕΛΕ (Κολοκοτρώνη 36), για να οργανώσουν οι γονείς τα επόμενα βήματα στις πρωτοβουλίες τους.

Στο Πέραμα η Ενωση Γονέων καλεί τους γονείς τη Δευτέρα 9 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ. σε μαζική παρουσία στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για να συζητηθεί το θέμα των συγχωνεύσεων.

Σε σύσκεψη για το ζήτημα των συγχωνεύσεων - ακυρώσεων κατάτμησης τμημάτων καλεί και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης» τους Συλλόγους και Ενώσεις Γονέων, μαζικούς φορείς των δήμων Αχαρνών, Διονύσου και Ωρωπού την Τρίτη 10 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου.

Στο Περιστέρι, οι γονείς δηλώνουν ότι «χρωστάμε στα παιδιά μας να μη μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα» και, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που αποφάσισαν, η Ενωση Γονέων καλεί την Τρίτη 10 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ. σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Δημαρχείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ