Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 2024 - Κυριακή 8 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΑΙΔΕΙΑ
Το κινητό στην τσάντα κι η τσέπη άδεια...

Ανακοίνωση της ΚΝΕ μπροστά στο άνοιγμα της σχολικής χρονιάς

«Το κινητό στην τσάντα κι η τσέπη άδεια», σχολιάζει η ΚΝΕ στην ανακοίνωσή της προς τους μαθητές για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Στηλιτεύει τα παμπάλαια και υπό κατάρρευση σχολικά κτίρια, τα κενά σε εκπαιδευτικούς, τα τμήματα που συγχωνεύονται και «σαρδελοποιούν» τους μαθητές, τις ειδικότητες που κόβονται στα ΕΠΑΛ... Και σημειώνει:

«Αυτό το σχολείο ανοίγει τις πόρτες του στις 11 Σεπτεμβρίου. Αυτό το βαρετό, ψυχοφθόρο και πανάκριβο σχολείο, με τις εξετάσεις, την Τράπεζα Θεμάτων, την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, τα κενά και τις ελλείψεις. Ενα Λύκειο που "κλείνει την πόρτα" σε όσους δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά και οδηγεί κάθε χρόνο το 50% των αποφοίτων του εκτός δημόσιων πανεπιστημίων. Θα πει κανείς, τι πιο σύνηθες να συμβεί...

Οσο κι αν θέλουν υπουργός και κυβέρνηση να κάνουν το άσπρο μαύρο, όσο κι αν μας έχουν ζαλίσει ότι "ασχολούνται" και "βάζουν τέλος στο σχολείο - μπάχαλο", η πραγματικότητα τους διαψεύδει!

Το σχολείο που έχουν φτιάξει παλιές και νέες κυβερνήσεις, τα κόμματα που υπηρετούν το σύστημα, με τους απανωτούς νόμους και τις αλλαγές που ο ένας μετά τον άλλο ψήφισαν και εφάρμοσαν, είναι ένα σχολείο φτηνό για το κράτος και ακριβό για τις οικογένειες των μαθητών.

Ενα σχολείο - μικρογραφία του κόσμου που ζούμε. Του κόσμου της εκμετάλλευσης, της αδικίας και του ανταγωνισμού, όπου το κέρδος των λίγων καθορίζει τις ζωές μας, το παρόν και το μέλλον μας.

Οι πραγματικές μορφωτικές ανάγκες των μαθητών αντιμετωπίζονται ως κόστος, την ίδια ώρα που χαρίζονται εκατομμύρια για μια μούφα ψηφιοποίησή του. 5λεπτα επεξηγηματικά βιντεάκια αντί να καλυφθούν χιλιάδες κενά καθηγητών, νέες πλατφόρμες webex αντί ουσιαστικής ενισχυτικής διδασκαλίας που έχουν ανάγκη χιλιάδες μαθητές, και διαδραστικοί πίνακες σε 27άρια τμήματα.

  • Το σχολείο - μπάχαλο δεν αλλάζει με το αν είναι το κινητό στην τσάντα ή στην τσέπη.
  • Το μάθημα - παπαγαλία των SOS, που οι μαθητές βαριούνται, δεν γίνεται καλύτερο με μέτρα πειθάρχησης, αποβολές και απουσίες.
  • Το άδικο σχολείο, που το τελειώνεις και σπουδάζεις αυτό που ονειρεύεσαι μόνο αν η οικογένειά σου έχει οικονομική δυνατότητα, σίγουρα δεν θα γίνει καλύτερο με τριπλές πανελλαδικές εξετάσεις σε κάθε τάξη του Λυκείου, όπως έχει εξαγγείλει το υπ. Παιδείας, δηλαδή με τριπλό πήξιμο, τρέξιμο, φροντιστήριο, έξοδα.
Υπάρχει λύση για το σχολείο που μας αξίζει και είμαστε όλοι μας μέρος της

Πολλά θα κριθούν από τις απαντήσεις που θα δώσουμε και τις επιλογές που θα κάνουμε.

Δεν τους κάνουμε τη χάρη και στο πρώτο κουδούνι οργανώνουμε τον αγώνα σε κάθε σχολείο!

Με την ΚΝΕ, που σε κάθε σχολείο είναι δύναμη μάχης, ελπίδας, αγώνα και ανατροπής!

Με χιλιάδες αγωνιστές μαθητές εκλεγμένους στα μαθητικά συμβούλια, που μπαίνουν μπροστά για την οργάνωση και συντονισμό των μαθητικών αγώνων.

Για να είναι οι μαθητές σε κάθε σχολείο, πόλη, αλλά και σε όλη τη χώρα μια γροθιά, ενωμένοι και συντονισμένοι, έτοιμοι να αγωνιστούν για το δίκιο των αιτημάτων τους.

Για να οργανωθεί ο αγώνας για τα καθημερινά προβλήματα του σχολείου, να γίνει πράξη η αλληλεγγύη, να υπάρξουν κατακτήσεις και να μπουν εμπόδια στα σχέδια υπουργείου - κυβέρνησης, όπως το έχουν κάνει ξανά και ξανά όλα αυτά τα χρόνια.

Για να ανοίξει ο δρόμος να κατακτήσουν οι μαθητές το σχολείο που μπορούν να έχουν στον 21ο αιώνα. Δημιουργικό και σύγχρονο, που να στηρίζει ισότιμα κάθε μαθητή και μαθήτρια να ανακαλύψουν και να εξελίξουν τις κλίσεις και τα ταλέντα τους, να διαμορφώσουν ολόπλευρα την προσωπικότητά τους, όποιο δρόμο κι αν ακολουθήσουν στο μέλλον.

Το σχολείο που θα χαρίσει στους μαθητές η κοινωνία για την οποία παλεύει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, ο σοσιαλισμός - κομμουνισμός, η κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και αδικία. Ελα μαζί μας!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ