Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ
«Θέλουμε τη ζωή μας πίσω»

Κινητοποίηση σήμερα στις 7 μ.μ., στην πλατεία του οικισμού

Από παλιότερη κινητοποίηση της Επιτροπής Αγώνα
Από παλιότερη κινητοποίηση της Επιτροπής Αγώνα
Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι πλημμυροπαθείς των Εργατικών Κατοικιών της Γιάννουλης στις 7 μ.μ., στην πλατεία του οικισμού, αφού έναν χρόνο μετά την καταστροφική πλημμύρα, 930 οικογένειες παλεύουν να σταθούν στα πόδια τους έχοντας απέναντί τους το κράτος.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χτες η Επιτροπή Αγώνα Πλημμυροπαθών Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης αναδείχτηκε ότι κυβέρνηση, δήμος, Περιφέρεια δεν έχουν εδώ και έναν χρόνο ως προτεραιότητά τους την αποκατάσταση και την προστασία τους.

Συγκεκριμένα, ο Τάσος Τσιαπλές, εκπρόσωπος της Επιτροπής, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «οι φιέστες που διοργάνωσε ο πρωθυπουργός από κοινού με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, πριν από λίγες μέρες στη Νίκαια και σε άλλα μέρη της Θεσσαλίας, αποσκοπούσαν να δημιουργήσουν μια ψεύτικη εικόνα, ότι τάχα λύθηκαν τα περισσότερα προβλήματα και ότι είναι κοντά στους πλημμυροπαθείς. Η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Εναν χρόνο μετά τις πλημμύρες, που έπληξαν με σφοδρότητα και τους δύο οικισμούς των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης (παλιές και νέες), οι 930 πλημμυροπαθείς οικογένειες εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται με αδιαφορία από την κυβέρνηση».

Η Επιτροπή Αγώνα απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη σημερινή συγκέντρωση τονίζοντας: «Εμείς δηλώνουμε ότι δεν συμβιβαζόμαστε με τον εμπαιγμό και τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις. Δεν αποδεχόμαστε ότι η αποζημίωσή μας, η αποκατάστασή μας, η προστασία μας από τις πλημμύρες, τις πυρκαγιές και τους σεισμούς, είναι κόστος και ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Γιατί την ώρα που μας λένε ότι δεν υπάρχουν λεφτά για να μας αποζημιώσουν πλήρως όλους τους πλημμυροπαθείς, μοιράζουν πακτωλό δισεκατομμυρίων ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό, το ΕΣΠΑ, το Ταμείο Ανάκαμψης, σε μια χούφτα επιχειρηματικούς ομίλους. Δίνουν έως και 7 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο στο ΝΑΤΟ για τους πολεμικούς σκοπούς του, στέλνουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε χρήμα και όπλα στο Ζελένσκι για να συνεχίζεται το μακελειό, φρεγάτες και στρατό στην Ερυθρά Θάλασσα για τα συμφέροντα μεγαλοεπιχειρηματιών.

Εμείς θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε:

- Να αποζημιωθούμε όλοι οι πλημμυροπαθείς στο 100% για την κατεστραμμένη οικοσκευή, είτε αυτή βρισκόταν στο ισόγειο διαμέρισμα, είτε στο υπόγειο -αποθήκη. Το ίδιο για την επισκευή των σπιτιών, υπόγειων και κοινόχρηστων χώρων.

- Να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ σε όλους τους πλημμυροπαθείς. Αναστολή για 1 χρόνο των οφειλών για τις εργατικές κατοικίες στον ΟΑΕΔ, δίχως προσαύξηση.

- Αναστολή πληρωμής λογαριασμών ρεύματος, οφειλών σε εφορία, τράπεζες και ασφαλιστικό ταμείο για 1 χρόνο.

- Πλήρη κάλυψη του ενοικίου από το κράτος σε όσους πλημμυροπαθείς δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

- Να απαλλαγούν όλοι οι πλημμυροπαθείς των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης, είτε είναι ιδιοκτήτες - ενοικιαστές ισόγειων διαμερισμάτων είτε υπογείων που πλημμύρισαν, από τα ανταποδοτικά τέλη, τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΛ, τροφεία στους παιδικούς σταθμούς και να έχουν πρόσβαση στο κοινωνικό παντοπωλείο για 2 χρόνια.

- Να γίνουν άμεσα έλεγχοι για τη στατικότητα των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης.

- Να ολοκληρωθεί άμεσα η αποκατάσταση και να επαναλειτουργήσει, με πλήρη στελέχωση και εξοπλισμό, ο βρεφονηπιακός σταθμός στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης.

- Να αποκατασταθούν άμεσα οι καταστραμμένοι κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου, το κλειστό γυμναστήριο, όπως και τα κενά καταστήματα στους δυο οικισμούς.

- Να προχωρήσουν άμεσα ο έλεγχος και η ενίσχυση των αναχωμάτων της κοίτης του Πηνειού, στο ύψος των Εργατικών Κατοικιών.

- Να αποκατασταθεί η λειτουργία των θυροφραγμάτων των αγωγών ομβρίων. Τώρα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ