Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΟΝΙΚΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Ο λαός στο προσκήνιο με μπροστάρη το ΚΚΕ, για τις ζωές μας και όχι για τα κέρδη τους!

Τη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα που δίνει ο λαός της Θεσσαλίας για πλήρη προστασία και αποκατάσταση της ζωής του ανέδειξε σε συνέντευξη Τύπου χτες η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ

Τη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα που δίνει ο λαός της Θεσσαλίας για πλήρη προστασία και αποκατάσταση της ζωής του, για να συνεχίσει να ζει στον τόπο του, όπως του αξίζει, τόνισαν η Μαρία Γαβαλά, Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας και μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ, και ο Βασίλης Μεταξάς, βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χτες με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τις καταστροφικές πλημμύρες.

Η Μαρία Γαβαλά επισήμανε μεταξύ άλλων: «Είναι ο άνθρωπος αδύναμος απέναντι στη φύση και τα φαινόμενά της, μοιραία ορισμένοι δεκάδες εργαζόμενοι, βιοπαλαιστές, όπου Γης, θα πεθαίνουν; Ορισμένοι χιλιάδες θα καταστρέφονται;

Είναι οι κυβερνήσεις και οι τοπικές αρχές που κρατάνε όλα τα εργαλεία του κρατικού μηχανισμού στα χέρια τους, αδύναμες απέναντι στην - όποιας διαβάθμισης - επιθετικότητα ενός φυσικού φαινομένου;

Σήμερα, στον 21ο αιώνα, που το κτηματολογικό γραφείο στη Λάρισα θα δουλεύει αξιοποιώντας τεχνολογίες υψηλής καινοτομίας και τεχνητή νοημοσύνη για παράδειγμα;

Το ΚΚΕ έχει μιλήσει για το θέμα αυτό. Από θέση αρχών, από πολλά χρόνια πριν, αναπτύσσοντας και επικαιροποιώντας τις θέσεις του, μέσα από τη συνεχή ζωντανή και μοναδικά ζωογόνα κοινή δράση του με τους εργαζόμενους, τον λαό.

Εμείς δεν περιμένουμε παθητικά να ξημερώσει κάποια μεγάλη μέρα που θα υλοποιηθεί το ανατρεπτικό Πρόγραμμα του ΚΚΕ, που θα έρθει ο σοσιαλισμός. Είμαστε καθημερινά μπροστά στους αγώνες που ανοίγουν τον δρόμο της ανατροπής. Αγωνιζόμαστε καθημερινά για την αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων σε κάθε χώρο δουλειάς και κάθε γειτονιά. Για να μαζικοποιείται η δράση των σωματείων, των αγροτικών συλλόγων, των μαζικών φορέων του κινήματος. Για να ενισχύεται ο προσανατολισμός τους ώστε να σημαδεύουν τον πραγματικό αντίπαλο, τη στρατηγική του κεφαλαίου και την ΕΕ.

Και στην περιοχή μας, η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλίας μιλά με τα έργα της, κάθε μέρα, τις νύχτες της καταστροφής με τις ιδιωτικές βάρκες και κάθε μέσο, τις ατελείωτες στιγμές και μέρες στα ξελασπώματα και στην οργάνωση της αλληλεγγύης. Της εργατικής - λαϊκής αλληλεγγύης, της μόνης δύναμης που έντυσε, ζωντάνεψε, τάισε, ξελάσπωσε, φιλοξένησε τους χιλιάδες της περιοχής μας, που το μόνο που τους άξιζε ήταν ένα 112. Κι ούτε καν αυτό στο Βλοχό, στη Μεταμόρφωση, στο ρημαγμένο χωρίς δρόμους Πήλιο κι αλλού.

Κάτω, εκεί που ζούνε κι εργάζονται η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, οι παραγωγοί του πλούτου, Τα εν δυνάμει "θύματα" νέων φυσικών φαινομένων που θα ξανάρθουν. Εκεί εστιάζει το ΚΚΕ, κινείται, συζητά, αναζητά τον προβληματισμό, ακούει. Στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, στο χωριό, στο σχολείο και στη σχολή.

Μπήκαμε μπροστά για να οργανωθούν πολλές εκατοντάδες άνθρωποι σε νέες μορφές οργάνωσης ως πληγέντες, κινητοποιώντας ταυτόχρονα εκατοντάδες μαζικούς φορείς, σωματεία, αγροτικούς συλλόγους, πολιτιστικούς, μαθητικά όργανα, φοιτητικά. Στηρίξαμε τον πανθεσσαλικό συντονισμό με το Εργατικό Κέντρο Λάρισας μπροστά, με τα 5 Εργατικά της περιοχής σε πανεργατική απεργία στις 28 Φλεβάρη. (...)

Οποια πληγή επουλώθηκε έστω και λίγο, ό,τι δόθηκε, δεν χαρίστηκε, οφείλεται σ' αυτό τον αγώνα στον "λαό που έσωσε τον λαό". Απέναντι στις ανοχύρωτες πόλεις, στο εχθρικό δικό τους κράτος, της κυβέρνησης, της περιφερειακής αρχής, ο μόνος αξιόπιστος υπήρξε και είναι η μαχητική οργάνωση του λαού. Είναι αυτή η οργάνωση που η γραφική πολιτική περσόνα Γεωργιάδης και πρωτοπαλίκαρο της κυβέρνησης, ονόμασε "συμμορία", αποδεικνύοντας πραγματικά πόσο τελικά παίρνουν υπόψη τη δύναμη του λαϊκού παράγοντα. Ο λαός να σώζει τον λαό στον δρόμο της ανατροπής, αυτό είναι που τελικά φοβίζει, αυτό είναι που προσπαθούν να αναχαιτίσουν. (...)

Το δίλημμα είναι ξεκάθαρο: "Ανασυγκρότηση" υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων, ή σύγκρουση με αυτόν τον σχεδιασμό. Σήμερα υπάρχουν οι δυνατότητες μιας άλλης, ριζικά διαφορετικής πορείας για τη Θεσσαλία και όλη τη χώρα, προς όφελος του λαού και των σύγχρονων αναγκών του. Υπάρχουν όλα τα αναγκαία μέσα, η γνώση, το εργατικό και επιστημονικό δυναμικό για να υπάρξει οργανωμένο σχέδιο διαχείρισης και αντιπλημμυρικής προστασίας, για να μπορέσει να ζήσει ο λαός στον τόπο του με αξιοπρεπές εισόδημα, με συνδυασμένη κάλυψη των κοινωνικών του αναγκών. Σε αυτόν τον δρόμο, της ανατροπής, της καθημερινής διεκδίκησης και πίεσης, ο αγώνας μας συνεχίζεται».

Το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα και τις διεκδικήσεις των πλημμυροπαθών

Ο Γιώργος Λαμπρούλης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το ΚΚΕ μέσα στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, στην Περιφέρεια, στους δήμους, στη Βουλή, στην Ευρωβουλή, μπήκε από τις πρώτες ώρες της τραγωδίας μπροστά στην πάλη του λαού και συνεχίζει μέχρι σήμερα τον αγώνα και τις διεκδικήσεις του λαού της περιοχής».

Ο Βασίλης Μεταξάς επισήμανε μεταξύ άλλων: «Για χρόνια, όλοι μαζί, από κοινού, έχουν διαμορφώσει το πλαίσιο του εχθρικού για τον λαό αστικού κράτους. Του κράτους εκείνου που σε ένα έκτακτο φαινόμενο κυριολεκτικά του "κόβονται" τα πόδια, αφού οι σχετικές υπηρεσίες του είναι γονατισμένες και αποψιλωμένες, αλλά την ίδια ώρα είναι αποτελεσματικότατο και ταχύτατο όταν πρόκειται για τις υποθέσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Δείτε μόνο το εξής: Πόσοι φορείς, υπουργεία, υπηρεσίες ασχολούνται με τις επιδιώξεις και τα "θέλω" του μονοπωλιακού ομίλου για την εγκατάσταση πλατφόρμας LNG στον Παγασητικό και πώς βραχυκύκλωσαν όλοι τους στο θέμα των νεκρών ψαριών από την Κάρλα. Μέρα με τη νύχτα!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ