Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΑΣΟΣ
Ακατάλληλο το νερό σε πολλούς οικισμούς

Καταγγέλλει την πολιτική της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θάσου στηλιτεύει την απόφαση της Περιφερειακής Ενότητας για την απαγόρευση χρήσης νερού ανθρώπινης κατανάλωσης στους οικισμούς Παναγίας, Κάστρου και Μεγάλου Πρίνου, εξέλιξη που όπως σημειώνει «επισφράγισε τις ανησυχίες μας, τους προβληματισμούς μας και όσα τονίζαμε τόσα χρόνια».

Πιο συγκεκριμένα η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταγγέλλει πως «από την έναρξη ανάληψης της δημαρχίας από τη σημερινή διοίκηση, γνωρίζοντας την κατάσταση στη διαχείριση του νερού και έχοντας πλήρη γνώση των προβλημάτων στην υδροδότηση των χωριών (πλην ίσως της περίπτωσης της Παναγίας Ποταμιάς) είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου επανειλημμένα τόσο στο ΔΣ της ΔΕΥΑΘ όπου συμμετέχει εκπρόσωπός της, όσο και σε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια όπου έμπαινε το θέμα του νερού.

Σαν "Λαϊκή Συσπείρωση" ζητήσαμε έκτακτη ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα του νερού, της διαχείρισης του νερού και της υδροδότησης των οικισμών.

Οι απαντήσεις που παίρναμε ήταν πάντα καθησυχαστικές, και όταν η πίεση προς τη διοίκηση μεγάλωνε, επιστράτευαν την αποστομωτική απάντηση: Εμείς διοικούμε!

Ο τρόπος που αντιμετωπίζει η διοίκηση τα θέματα που έχουν άμεση σχέση με το νερό, παρά τη συνεχή πίεση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" και τοπικών συλλόγων που ασχολήθηκαν με το αντικείμενο, συνέβαλε, μαζί με την πολιτική της εμπορευματοποίησης του νερού, στη δημιουργία προβλημάτων που ξεκίνησαν νωρίτερα και διογκώθηκαν τη φετινή χρονιά.

Το πρόβλημα της λειψυδρίας που εντοπίστηκε από τη διοίκηση σε χωριά της Θάσου και για το οποίο είχαν εξαγγείλει κάποια αποσπασματικά έργα (π.χ. γεώτρηση Καλλιράχης, Λιμένα και Λιμεναρίων), δεν λύθηκε αφού άφησαν τον χρόνο να κυλήσει άσκοπα, χωρίς να ξεκινήσουν την υλοποίησή τους, με αποτέλεσμα να βρεθούν χωριά χωρίς νερό τους καλοκαιρινούς μήνες!

Ο προσανατολισμός της Διοίκησης στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος είναι ενταγμένος στη συνολική αντίληψη της καπιταλιστικής ανάπτυξης που υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις για χάρη του τουριστικού κεφαλαίου, χωρίς τις αντίστοιχες υποδομές που αποτελούν πρωτίστως λαϊκή ανάγκη.

Η επάρκεια και η ποιότητα του νερού που καταναλώνει ο λαός του νησιού δεν μπορεί παρά να είναι αδιαπραγμάτευτα.

Μετά από τις εύστοχες προβλέψεις μας ήρθε και η ανακοίνωση της ΠΕ για την απαγόρευση χρήσης νερού ανθρώπινης κατανάλωσης στους οικισμούς Παναγίας, Κάστρου και Μεγάλου Πρίνου που επισφράγισε τις ανησυχίες μας, τους προβληματισμούς μας και όσα τονίζαμε τόσα χρόνια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ