Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Τηλεμαχία Τραμπ - Χάρις

Την πρώτη άμεση αντιπαράθεση σε σειρά πολιτικών και οικονομικών ζητημάτων είχαν προγραμματίσει αργά χτες το βράδυ (ώρα ΗΠΑ 4 π.μ., σήμερα Τετάρτη ώρα Ελλάδας) οι υποψήφιοι των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοέμβρη, η Κάμαλα Χάρις και ο Ντόναλντ Τραμπ αντίστοιχα, δίνοντας «εξετάσεις» στα αμερικανικά μονοπώλια και στους δισεκατομμυριούχους που τους στηρίζουν για το ποιος θα υπηρετήσει καλύτερα ως Πρόεδρος τα συμφέροντά τους.

Μετά από βδομάδες αντεγκλήσεων και αντιπαραθέσεων μέσω δηλώσεων σε ανοιχτές συγκεντρώσεις ή αμερικανικά ΜΜΕ, οι δύο αντίπαλοι θα εμφανίζονταν στο «ABC News», στο Πίτσμπουργκ της Πενσιλβάνια (Πολιτείας με αριθμό - ρεκόρ εκλεκτόρων). Σύμφωνα με τον κανονισμό διεξαγωγής της τηλεμαχίας, θα είχαν 2 λεπτά για κάθε απάντηση, τα μικρόφωνα θα παρέμειναν κλειστά όταν μιλούσε ο άλλος, θα ήταν χωρίς κοινό, χωρίς σημειώσεις και η διάρκεια της τηλεμαχίας θα ήταν 90 λεπτά.

Πληροφορίες από το προεκλογικό επιτελείο του Τραμπ ανέφεραν ότι είχε επιλέξει να αναφερθεί πιο πολύ σε πολιτικά θέματα, δείχνοντας ότι η Χάρις ήταν συνυπεύθυνη για τις αποτυχίες της κυβέρνησης Μπάιντεν σε θέματα οικονομίας, μετανάστευσης, εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής. Η δε Χάρις θα κινούνταν στο αφήγημα ότι ο Τραμπ «νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του» και θα επιχειρούσε να εμφανίσει ένα δήθεν φιλολαϊκό πρόσωπο των Δημοκρατικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ