Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΔΑΦΝΗΣ - ΥΜΗΤΤΟΥ
Κινητοποίηση ενάντια στα σχέδια έξωσης δημοτών και αθλουμένων

Σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση σήμερα στις 19.00 στο Στάδιο καλεί η Επιτροπή Αγώνα, καταγγέλλοντας τα προβλήματα που προκαλεί σχετική απόφαση του Αρείου Πάγου για τις εγκαταστάσεις στον λόφο Κοπανά

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις στον λόφο Κοπανά
Οι αθλητικές εγκαταστάσεις στον λόφο Κοπανά
Σε μαζική συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση καλεί η Επιτροπή Αγώνα Δημοτικού Σταδίου Δάφνης - Υμηττού τα σωματεία, τους φορείς και τους κατοίκους της περιοχής ενάντια στην απόφαση του Αρείου Πάγου που αμφισβητεί τον δημόσιο, ελεύθερο χαρακτήρα του λόφου Κοπανά. Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή στις 19.00 στο Δημοτικό Στάδιο Υμηττού. Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Δάφνης - Υμηττού (μέλος της ΟΓΕ) στηρίζει και συμμετέχει στην κινητοποίηση.

Η Επιτροπή Αγώνα στέκεται στις παραμέτρους της εδώ και έναν χρόνο συγκεκριμένης απόφασης του Αρείου Πάγκου που επιφέρει σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία των αθλητικών και πολιτιστικών εγκαταστάσεων που υπάρχουν στον λόφο Κοπανά και κοσμούν την περιοχή, αλλά και στη διαχρονική εγκατάλειψη αυτών των χώρων από κυβερνήσεις και δημοτικές αρχές.

Οπως αναφέρει μεταξύ άλλων στο κάλεσμά της για τη σημερινή κινητοποίηση, «ο Αρειος Πάγος με την αριθμ. 953/2023 απόφασή του απέρριψε τις αιτήσεις αναίρεσης που είχαν καταθέσει για τον λόφο Κοπανά το Ελληνικό Δημόσιο και οι δήμοι Βύρωνα και Δάφνης - Υμηττού. Η απόφαση αυτή δυστυχώς αποτελεί αρνητική εξέλιξη για το θέμα των δημόσιων κοινωφελών εγκαταστάσεων (θέατρα βράχων, γήπεδα ποδοσφαίρου Βύρωνα και Υμηττού). Με την απόφαση αυτή μένουν στον "αέρα" καθώς δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα γήπεδα πάνω από 10 σωματεία που έχουν στις τάξεις τους πάνω από 2.500 αθλούμενους, στην πλειοψηφία τους μικρά παιδιά».

Παράλληλα, καταγγέλλει και όσους τήρησαν στάση αναμονής «στη δήθεν τότε δέσμευση της κυβέρνησης της ΝΔ, πριν από έναν χρόνο, όταν προφορικά ανακοίνωνε ότι θα διασφαλίσει τον χαρακτήρα του χώρου και την παράδοσή του στους δήμους Βύρωνα και Δάφνης - Υμηττού. Δέσμευση που έμεινε μόνο στα λόγια, αφήνοντας έκθετους όσους τότε πανηγύριζαν για τη δήθεν οριστική λύση του ζητήματος».

Η Επιτροπή Αγώνα σημειώνει:

«Παλεύουμε για:

  • Αμεσα να προχωρήσουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ασφαλή και απρόσκοπτη χρήση του Δημοτικού Σταδίου Υμηττού ώστε να επιστρέψουν τα αθλητικά σωματεία και οι αθλητές / αθλήτριες στο Στάδιο.
  • Να διασφαλιστεί άμεσα ο δημόσιος - ελεύθερος χαρακτήρας του λόφου Κοπανά στο σύνολό του.
  • Να εξασφαλιστεί η δημόσια και αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση για την αναβάθμιση των αθλητικών, πολιτιστικών και άλλων εγκαταστάσεων του λόφου Κοπανά στο ύψος των αναγκών των κατοίκων και των δυνατοτήτων της εποχής».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ