Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ - TΕΛΙΚΟΣ DIAMOND LEAGUE
Για τον τίτλο ο Τεντόγλου, για το ρεκόρ ο Καραλής

Οι δύο Ελληνες αθλητές κυνηγούν τη διάκριση στη σημερινή πρεμιέρα του μίτινγκ στις Βρυξέλλες

Eurokinissi

Με τον χρυσό Ολυμπιονίκη του μήκους Μίλτο Τεντόγλου να κυνηγάει τον τίτλο που λείπει από τη συλλογή του και τον χάλκινο Ολυμπιονίκη του επί κοντώ Εμμανουήλ Καραλή να ψάχνει ένα ακόμα ρεκόρ, το ενδιαφέρον του ελληνικού στίβου στρέφεται στον τελικό της φετινής σειράς μίτινγκ στίβου Diamond League της World Atletics, ο οποίος διεξάγεται σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες. Οι δύο αθλητές - που είναι και οι μοναδικοί εκπρόσωποι της χώρας μας στους αγώνες, όπου δίνουν το «παρών» κορυφαία ονόματα του χώρου - συμμετέχουν στο σημερινό πρόγραμμα της πρώτης μέρας του τελικού, κυνηγώντας τη διάκριση.

Για τον Τεντόγλου ο αγώνας του μήκους στις Βρυξέλλες θα είναι ο τρίτος στη φετινή σειρά Diamond League, όπου μέχρι στιγμής έχει πάρει την πρωτιά στον αγώνα της Ντόχα και τη 2η θέση στο πρόσφατο μίτινγκ της Ζυρίχης. Ο κορυφαίος του αγωνίσματος παγκοσμίως αυτήν τη στιγμή θα έχει στη βελγική πρωτεύουσα την ευκαιρία να διεκδικήσει τον τίτλο στη διοργάνωση, για πρώτη φορά στην καριέρα του, καθώς δεν το είχε καταφέρει την περσινή σεζόν. Εχει πάντως να αντιμετωπίσει όλους τους αντιπάλους του στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες, τους Εχάμερ, Φουρλάνι και Πίνοκ, με τον τελευταίο μάλιστα να προέρχεται από νίκη επί του Τεντόγλου την προηγούμενη βδομάδα στην Ελβετία. Ωστόσο ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι θεωρείται για μια ακόμα φορά το μεγάλο φαβορί στον τελικό, επιδιώκοντας να δώσει και απάντηση στον Τζαμαϊκανό συναθλητή του.


Eurokinissi

Από την πλευρά του ο Καραλής στο επί κοντώ ψάχνει την ευκαιρία να ολοκληρώσει με ιδανικό τρόπο μια εκπληκτική γι' αυτόν σεζόν. Σε έναν τελικό όπου ο συναγωνισμός αναμένεται ιδιαίτερα υψηλός, με την παρουσία του χρυσού Ολυμπιονίκη και παγκόσμιου ρέκορντμαν Μόντο Ντουπλάντις, του ασημένιου στο Παρίσι Σαμ Κέντρικς αλλά και των επίσης σπουδαίων Αμερικανών Νίλσεν και Λάιτφουτ, ο Καραλής θα κυνηγήσει μία ακόμα μεγάλη επίδοση, προερχόμενος από την εξαιρετική του εμφάνιση στον αγώνα της σειράς στη Σιλέσια, όπου κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 6 μ.

  • Ο τελικός της σειράς Diamond League θα μεταδοθεί και τις δυο μέρες από την ΕΡΤ3 (21.00).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ