Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ
Να παρθούν πίσω τα «χαράτσια» του νερού

Παρέμβαση στη δημοτική αρχή ενάντια στους λογαριασμούς 1.000 ευρώ για νερό που δεν... πίνεται

Σε δυναμική παρέμβαση στις υπηρεσίες του δήμου Ηλιδας, απαιτώντας να παρθεί πίσω η απόφαση της δημοτικής αρχής (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ) για τους «αναδρομικούς» λογαριασμούς νερού που καταφθάνουν στα λαϊκά σπίτια για την περίοδο 2021 - '23 (μαζί με τα τρέχοντα πάγια και καταναλώσεις), ξεπερνώντας ακόμη και τα 1.000 ευρώ κατά περίπτωση, προχώρησαν χτες το πρωί το Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηλείας και συνταξιουχικά σωματεία.

Καλώντας να παρθεί άμεσα πίσω η άδικη απόφαση, που έρχεται να προσθέσει μεγάλα βάρη στα λαϊκά νοικοκυριά, τα οποία δεν έχουν καμία ευθύνη (οι εισπράξεις δεν έγιναν στην ώρα τους λόγω ελλείψεων προσωπικού, τεχνογνωσίας κι άλλων προβλημάτων), οι συνδικαλιστικοί φορείς απαίτησαν, επιπλέον, η πληρωμή να γίνει ανάλογα με την πραγματική δυνατότητα κάθε εργαζόμενου και λαϊκού ανθρώπου, όχι με δύο δόσεις που απαιτεί η δημοτική αρχή.

«Οχι άλλα χαράτσια στους δημότες - Πάρτε πίσω την απόφαση για το νερό», τόνισε το Εργατικό Κέντρο, με την πρόεδρό του, Νατάσα Παναγιωτάρα, να καταγγέλλει ταυτόχρονα την κατάσταση που επικρατεί, αφού το δίκτυο είναι πεπαλαιωμένο, δεν συντηρείται και το νερό δεν πίνεται. «Δεν γίνεται να πληρώνουμε υπέρογκους λογαριασμούς, το νερό που παρέχει η ύδρευση να είναι ακατάλληλο για πόση και να θέλουν να είμαστε και ευχαριστημένοι», σημείωσε.

Κάλεσε τη δημοτική αρχή να διεκδικήσει χρηματοδοτήσεις από το κράτος για τα αναγκαία έργα, καθώς και προσλήψεις προσωπικού, σημειώνοντας ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν, αν δεν σταματήσει το μέτρο που χρεώνει χωρίς μετρήσεις, με «βάση» κατανάλωση και πάγια του 2018 και τις καταναλώσεις των ετών 2021 - '23.

«Οι συνταξιούχοι δεν αντέχουμε άλλους εισπρακτικούς μηχανισμούς», σημείωσαν από την πλευρά τους εκπρόσωποι των συνταξιουχικών σωματείων, υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορούν να γίνουν αυτές οι πληρωμές, την ίδια ώρα μάλιστα που τα λαϊκά σπίτια επιβαρύνονται και για την αγορά εμφιαλωμένου νερού για πόση.

Τη στήριξή του στους συγκεντρωμένους και στην κινητοποίηση δήλωσε με την παρουσία του ο Βησσαρίων Πολύδωρας, δημοτικός σύμβουλος Πηνειού με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ