Παρασκευή 17 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ξεπούλημα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο ξεπούλημα της παραλίας Σαρωνικού, πραγματοποιεί την Κυριακή 19 του Μάη και ώρα 6.30 μμ, στην ακτή ΕΟΤ της Βουλιαγμένης, η Συντονιστική Επιτροπή για τη Διάσωσή της.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, η Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων (ΕΤΑ) επιθυμεί να παραδώσει στα ιδιωτικά συμφέροντα την Ακτή Βάρκιζας, μαζί με τον πλούσιο εξοπλισμό της, μετά τις 26 του Μάη, παρά την ποινική δίωξη που έχει ασκήσει ο εισαγγελέας κατά του Α. Χωμενίδη της ΕΤΑ. «Μάλιστα, μαζί με την ακτή του ΕΟΤ, παραχωρείται και δικαίωμα προτίμησης στη διπλανή ελεύθερη ανατολική παραλία της Βάρκιζας και το συνεχόμενο λόφο, έκτασης 141,4 στρεμμάτων, στην οποία σχεδιάζεται ανέγερση ξενοδοχείου. Κι όλα αυτά για μόλις 59 εκατ. δρχ. τον πρώτο χρόνο», ισχυρίζεται η Επιτροπή σε σχετικό Δελτίο Τύπου.

Η Επιτροπή καταγγέλλει, στη συνέχεια, πως καταργείται το ασυμβίβαστο συναλλαγής εταιριών ΜΜΕ με το Δημόσιο. Συγκεκριμένα, ισχυρίζεται, πως «έχουν υπογραφεί συμβάσεις παραχώρησης των ακτών Α' και Β' Βούλας στην εταιρία "Απολλώνιες Ακτές Βάρκιζας ΑΕ Εκμετάλλευσης Χερσαίου και Θαλάσσιου Χώρου", όπου συμμετέχουν και εταιρίες ΜΜΕ». Η Επιτροπή αναφέρει ότι στο καταστατικό των Απολλώνιων Εταιριών δεν αναφέρονται οι εταιρίες ΜΜΕ οι οποίες, όμως, θα συμμετέχουν με τη σύσταση ιδιωτικών συμφωνητικών. Χαρακτηριστικά, η Επιτροπή αναφέρει ότι «τα ΜΜΕ βγήκαν από την πόρτα και μπήκαν από το παράθυρο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ