Παρασκευή 17 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ
Δυναμική η προσέλευση στις κάλπες

Η μαζική προσέλευση των σπουδαστών στις κάλπες είναι το χαρακτηριστικό των φετινών εκλογών που διεξάγονται στα δημόσια ΙΕΚ της Αττικής και αναμένεται να ολοκληρωθούν σήμερα. Πάνω από 1.400 σπουδαστές είχαν προσέλθει στις κάλπες μέχρι χτες και όπως όλα δείχνουν ο αριθμός τους θα αυξηθεί κι άλλο. Οι εκλογές γίνονται με πρωτοβουλία του Συλλόγου Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ, ο οποίος κατεβαίνει στις εκλογές με το «Ενωτικό Αγωνιστικό Ψηφοδέλτιο».

Ωστόσο και φέτος - πριν τις γιορτές του Πάσχα και μετά - σημειώθηκαν κρούσματα αυταρχισμού. Αυτή τη φορά παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια των εκλογών στα ΙΕΚ της Γλυφάδας και της Αργυρούπολης. (Εκ παραδρομής στο σχετικό δημοσίευμα του «Ρ» στις 15/5/02 αντί για το Δημόσιο ΙΕΚ Αργυρούπολης αναφέρθηκε το Δημόσιο ΙΕΚ Ηλιούπολης). Η Αιμιλία Βίλιου, μέλος του Συλλόγου Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ, με δήλωσή της στο «Ρ» τόνισε ότι: «Φέτος πάμε καλύτερα από κάθε άλλη χρονιά. Η συμμετοχή των σπουδαστών είναι πολύ μεγάλη και παρά τις μεμονωμένες προσπάθειες που έγιναν από διευθυντές να τρομοκρατήσουν τους σπουδαστές, εκείνοι απάντησαν με τον ενθουσιασμό και το πείσμα τους να προσέλθουν στις κάλπες».

Βήματα για ίδρυση Συλλόγου στα Δημόσια ΙΕΚ Πειραιά

Η πρωτοβουλία των σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Πειραιά για τη δημιουργία Συλλόγου στα Δημόσια ΙΕΚ στον Πειραιά καλεί όλους τους σπουδαστές στην ιδρυτική συνέλευση του Συλλόγου που θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 18 Μάη, στη 1 το μεσημέρι, στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Οι σπουδαστές θα προχωρήσουν στην εκλογή προσωρινής διοικούσας και εφορευτικής επιτροπής που θα διεξάγουν τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των μελών του ΔΣ του Συλλόγου Σπουδαστών Δ. ΙΕΚ Πειραιά σε εκλογές που θα διεξαχθούν 20-23 Μάη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ