Σάββατο 28 Σεπτέμβρη 2024 - Κυριακή 29 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ»
Κάλεσμα αγώνα ενάντια στον νέο δικαστικό χάρτη

Να «αντιδράσει» τάχα στον νέο δικαστικό χάρτη αποφάσισε σε πρόσφατη συνεδρίαση η πλειοψηφία του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, την ίδια στιγμή που έχει συμφωνήσει με τη λογική της κυβέρνησης, τον λεγόμενο «δικαστικό Καλλικράτη».

Πιο συγκεκριμένα, στον ΔΣΑ αποφασίστηκαν στάση εργασίας την Τρίτη 1η Οκτώβρη και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10 π.μ. έξω από τον Αρειο Πάγο. Επίσης, αποχή από τις 7 έως και τις 14 Οκτώβρη και παράσταση διαμαρτυρίας του ΔΣ στις 3 Οκτώβρη, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην παλιά Βουλή για τον εορτασμό της Μέρας της Δικαιοσύνης.

Σε αντιπαράθεση με την πρόταση του προέδρου, ο εκλεγμένος στο ΔΣ με την «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» Αντώνης Αντανασιώτης πρότεινε προκήρυξη διήμερης καθολικής αποχής τη Δευτέρα 30/9 και την Τρίτη 1/10, με παράλληλη διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας τις αντίστοιχες μέρες ενάντια σε όλο αυτό το «αλαλούμ» με την εφαρμογή του νέου δικαστικού χάρτη. Και σημείωσε: «Είναι συνειδητή πολιτική επιλογή της κυβέρνησης, όχι ανικανότητα, αφού οι υποθέσεις των καταργούμενων ειρηνοδικείων είναι κατά κύριο λόγο για λαϊκές υποθέσεις, τις οποίες αναλαμβάνουν ως επί το πλείστον μικροί αυτοαπασχολούμενοι δικηγόροι. Τέτοιες υποθέσεις δεν είναι στην προτεραιότητα της κυβέρνησης, αντίθετα επιδιώκει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να τις εξοβελίσει από τα δικαστήρια, όπως βέβαια και τους αντίστοιχους συναδέλφους από το επάγγελμα. Το ζωηρό ενδιαφέρον της είναι για τις υποθέσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και τα συμφέροντα των ισχυρών δικηγορικών εταιρειών. Γι' αυτούς νομοθετεί».

Υπογράμμισε μάλιστα ότι «ο πρόεδρος του ΔΣΑ και η Ολομέλεια έχουν σοβαρές ευθύνες, αφού συμφώνησαν με τη λογική του "δικαστικού Καλλικράτη" και επιδόθηκαν σε άθλια παζάρια και συμφωνίες στα υπουργικά γραφεία, ενώ σήμερα "διαμαρτύρονται" όψιμα για ορισμένες μόνο από τις αρνητικές συνέπειες της εφαρμογής του!». Τέλος, επεσήμανε ότι «χωρίς αποφασιστική βελτίωση της κτιριακής και υλικοτεχνικής υποδομής των δικαστηρίων, και κυρίως κάλυψη των τεράστιων κενών σε δικαστικούς υπαλλήλους, είναι βέβαιο ότι η κατάσταση δεν μπορεί να βελτιωθεί προς όφελος του λαϊκού κόσμου που προσφεύγει στη Δικαιοσύνη και των δικηγόρων του καθημερινού μόχθου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ