Σάββατο 28 Σεπτέμβρη 2024 - Κυριακή 29 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
Τη Δευτέρα η μεγάλη σύσκεψη οργάνωσης, μάχης και διεκδίκησης

Στις 6.30 μ.μ., στον κινηματογράφο «Τριανόν»

Σε σύσκεψη με θέμα τον συντονισμό της δράσης και την κλιμάκωση του αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση και εργοδοσία καλούν συνδικάτα της Αττικής τη Δευτέρα 30 Σεπτέμβρη, στις 6.30 μ.μ. στον κινηματογράφο «Τριανόν» (Κοδριγκτώνος 21). «Τώρα είναι ώρα οργάνωσης και μάχης», είναι το κάλεσμα που έχουν απευθύνει με αποδέκτες το σύνολο των κλαδικών και επιχειρησιακών σωματείων, των Εργατικών Κέντρων της Αττικής, αλλά και τις Ομοσπονδίες.

Σε μια περίοδο που το εισόδημα των εργαζομένων συρρικνώνεται από την εξοντωτική ακρίβεια, το κόστος των ενοικίων και τους δυσβάσταχτους λογαριασμούς, εκατοντάδες σωματεία σε όλη τη χώρα σχεδιάζουν τη δράση τους, θέτοντας στο επίκεντρο την πάλη για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Στο έδαφος της έλλειψης μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς, των συχνών εργατικών «ατυχημάτων», της διαρκούς επιδείνωσης των ωραρίων και της εντατικοποίησης, τα συνδικάτα καλούν τους εργαζόμενους να στείλουν σε εργοδοσία και κυβέρνηση το μήνυμα: «Δεν ζούμε για να δουλεύουμε, δουλεύουμε για να ζούμε».

Δίπλα στις καθημερινές πρωτοβουλίες συζήτησης και διεκδίκησης, στοχεύουν στην κλιμάκωση της δράσης με απεργία μέσα στον Νοέμβρη. Η απεργιακή κλιμάκωση θα δώσει την ευκαιρία να «συναντηθούν» στον δρόμο κλάδοι και χώροι που μάχονται για τις ΣΣΕ, γιατροί και υγειονομικοί που δίνουν αγώνα για την Υγεία του λαού, δάσκαλοι, γονείς και μαθητές που παλεύουν για το δημόσιο σχολείο των λαϊκών αναγκών, ενώ μπορεί να γίνει βήμα καταδίκης του αιματοκυλίσματος των λαών της Παλαιστίνης και του Λιβάνου από το Ισραήλ, των πολεμικών σχεδιασμών που σηματοδοτούν τεράστιους κινδύνους για όλους τους λαούς.

Η πραγματοποίηση απεργίας μέσα στον Νοέμβρη ήταν, εξάλλου, η πρόταση που κατατέθηκε και στη ΓΣΕΕ από συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, και έγινε δεκτή.

Στην παραπάνω κατεύθυνση θέλει να συμβάλει και η προγραμματισμένη συνδικαλιστική σύσκεψη.

Στη σύσκεψη καλούν και συμμετέχουν: Τα Συνδικάτα Εργαζομένων Μετάλλου ν. Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, Τύπου και Χάρτου, Φαρμάκου Αττικής, Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Αττικής, Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων και Οικοδόμων Αθήνας. Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης», το Σωματείο Εργαζομένων στις προβλήτες της COSCO (ΕΝΕΔΕΠ), το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Θριάσιο», το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου - Καλλυντικού & Συναφών Επαγγελμάτων Αττικής - Πειραιά & Νήσων, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, η ΕΙΝΑΠ και το Σωματείο Εργαζομένων στην κατασκευή του Αττικό Μετρό.

Την Τετάρτη η σύσκεψη στην Πάτρα

Σε πλατιά σύσκεψη για την οργάνωση της πάλης το επόμενο διάστημα και τη μαχητική διεκδίκηση και απάντηση απέναντι στις εξαγγελίες της κυβέρνησης καλεί, την Τετάρτη 2 Οκτώβρη στις 7.30 μ.μ. στην έδρα του, τα σωματεία της πόλης, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και τους λαϊκούς και νεολαιίστικους φορείς, το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ