Σάββατο 28 Σεπτέμβρη 2024 - Κυριακή 29 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Επαναπροσλήφθηκε ο απολυμένος στην «Teleperformance»

Μαχητική κινητοποίηση στα γραφεία της «Teleperformance» στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής οι εργαζόμενοι, απαιτώντας την επαναπρόσληψη παράνομα απολυμένου συναδέλφου τους και την απρόσκοπτη ασφαλιστική του κάλυψη.

Οπως έγινε γνωστό, μετά από την αποφασιστική παρέμβαση του επιχειρησιακού και του κλαδικού σωματείου και των ίδιων των εργαζομένων, τον ενημέρωσαν ότι θα επαναπροσληφθεί σε νέο project από τις 14/10.

Το επιχειρησιακό σωματείο στην «Teleperformance» είχε από την πρώτη στιγμή καταγγείλει την απόλυση, η οποία ανακοινώθηκε στον εργαζόμενο ενώ βρισκόταν σε άδεια (!), με το HR να θέτει την επίσημη ημερομηνία της απόλυσης μετά τη λήξη της άδειας. Και σημείωνε ότι «η απόλυση ήρθε κατά παραγγελία της "Cosmote" - η εταιρεία του project όπου εργαζόταν ο συνάδελφος - λόγω δυσαρεστημένου πελάτη της, που βρέθηκε στην άλλη άκρη της γραμμής και εξυπηρετήθηκε από τον συνάδελφο με τρόπο που δεν έγινε αρεστός». Το Σωματείο ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί την απόλυση, αφού η αντιμετώπιση δεν ήταν σε καμιά περίπτωση υβριστική ή επιθετική απέναντι στον πελάτη.

Τώρα το Σωματείο απαιτεί την πλήρη αποζημίωση του εργαζόμενου, καθώς είχε συμβόλαιο μέχρι το τέλος της χρονιάς. Ταυτόχρονα απαιτεί άμεση επαναπρόσληψη και να μη μείνει ούτε μέρα χωρίς δουλειά, την άμεση διασφάλιση της θέσης του στην εταιρεία και την απρόσκοπτη ασφαλιστική του κάλυψη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ