Σάββατο 28 Σεπτέμβρη 2024 - Κυριακή 29 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ
Flexάρουν την αμερικανική προπαγάνδα μέσα στα σχολεία!

Το πρόγραμμα «Future Leaders Exchange» (FLEX), του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, που οργανώνεται από τα Αμερικανικά Συμβούλια για τη Διεθνή Εκπαίδευση, επανέρχεται στα σχολεία, με τον δήμο Ξάνθης, σε συνεργασία με το «Xanthi TechLab», να πρωτοστατεί στη διαφήμισή του.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που τους προσφέρονται υποτροφίες για να ταξιδέψουν και να μείνουν για ένα ακαδημαϊκό έτος στις ΗΠΑ, φιλοξενούμενοι σε οικογένεια υποδοχής και να φοιτήσουν σε σχολείο εκεί.

Η σχετική εγκύκλιος που προωθείται στα σχολεία αναφέρει ότι το πρόγραμμα FLEX δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να μάθουν για τους ανθρώπους και την κουλτούρα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Μάλιστα, στην ιστοσελίδα «discover.flex» αναφέρεται ξεδιάντροπα πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα δημιουργήθηκε βασισμένο στην πεποίθηση ότι «ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλιστεί μακροχρόνια ειρήνη και αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των ΗΠΑ και των χωρών της Ευρασίας είναι να επιτραπεί στους νέους να μάθουν για τις ΗΠΑ (...)»! Καθόλου τυχαία αναφέρονται η Μέση Ανατολή, η Αφρική, η Ασία ως περιοχές που υλοποιείται το πρόγραμμα.

Φαίνεται ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όπως αντίστοιχα πριν - με το ίδιο ακριβώς πρόγραμμα - είχε κάνει και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, υλοποιεί με ευλάβεια την προτροπή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς την Ελλάδα έτσι ώστε «μέσα από το εκπαιδευτικό σύστημα να αμβλύνει τα αισθήματα αντιαμερικανισμού που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία».

Σε ανακοίνωσή τους, ο Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης, ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών καθώς και η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων ν. Ξάνθης καταγγέλλουν το πρόγραμμα και σημειώνουν: «Σήμερα απαιτείται περισσότερο από ποτέ να δυναμώσει η αλληλεγγύη στους λαούς που "ματώνουν" εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών. Να δυναμώσει το αίτημα για απεμπλοκή της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και διακοπή κάθε πολιτικής, οικονομικής και στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ».

Να σημειωθεί ότι σε κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην Ξάνθη για τη λειτουργία του προγράμματος «Future Leaders Exchange», οι παραπάνω φορείς καταγγέλλουν πως «το drone που νοικιάζει ο δήμος Ξάνθης με 15.000 ευρώ μηνιαίως (σύμφωνα με δημοσιεύματα) για να παίζει τον ρόλο του δασοφύλακα, πετούσε για περίπου 5 λεπτά ακριβώς πάνω από τους συγκεντρωμένους, στο κέντρο της πόλης (!)».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εστειλαν μαθητές σε κατασκήνωση χρηματοδοτούμενη από την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λιθουανία (2019-12-13 00:00:00.0)
Μέχρι το λαιμό η εμπλοκή στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ (2019-10-08 00:00:00.0)
«Ξέπλυμα» των ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων ...μετά μουσικής (2019-04-23 00:00:00.0)
Η δημοτική αρχή καλωσορίζει τους ιμπεριαλιστές στην πόλη (2019-03-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ